Ce este aromaterapia? Ce sunt uleiurile esentiale?

Dragii/Dragele mele,
M-am hotarat sa abordez aceasta vasta si interesanta tema deoarece aromaterapia sta la baza multor dintre produsele mele si cred ca ar trebui sa stiti mai multe despre această...nici nu stiu cum sa o numesc, arta, terapie, stiinta?...poate toate trei la un loc.
Pe parcurs, veti descoperi formele de utilizare ale aromaterapiei, efectele acesteia, proprietatile diferitelor uleiuri esentiale precum si modalitati de a le folosi in cosmetica, pentru frumusete.

Prin urmare, aromaterapia este arta, stiinta si terapia naturista care foloseste uleiurile esentiale pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii si frumusetii, avand efecte in plan fizic, mental si spiritual.
Aromaterapia nu a aparut de azi, de ieri, ea este folosita de mai bine de cinci mii de ani ca remediu pentru diferite probleme. Din pacate in zilele noastre multi trec cu vederea acesta "medicina" complementara in favoarea medicinei alopate (cea clasica, pe care o stim cu totii), care trateaza doar simptomele problemei folosind medicamente dure, sintetice.

Pe de alta parte, terapiile naturiste, homeopate, in care intra si aromaterapia, pun accestul pe prevenire, au o abordare holistica, trateaza persoana in ansamblu, cu trup, minte si suflet, incercand sa actioneze asupra cauzei ce produce problema; chiar daca efectele nu se vad imediat, ele sunt de durata (acelasi lucru se aplica si in cosmetica naturista;) )

Aromaterapia merge mana-n mana cu masajul folosind uleiuri esentiale, nucleul ecestei arte vindecatoare constand in imbinarea dintre uleiurile esentiale si mana umana.


Uleiurile esentiale sunt niste substante aromate care se gasesc in diferite parti ale corpului unor plante (frunze, flori, radacini, fructe, scoarta etc.), fiind secretate de celule specializate din interiorul acestora. Dupa cum le spune si numele, ele constituie esenta plantelor din care sunt extrase, forta vitala a acestora si au capacitatea de a ne intari sistemul imunitar si de astimula capacitatea de autovindecare a corpului nostru.

Uleiurile esentiale sunt foarte volatile si contin diferiti hormoni, vitamine, avand proprietati antibiotice si antiseptice. Intr-o exprimare mai artistica putem spune ca ele reprezinta spiritul si sufletul plantei, energia acesteia.
Expresia "energia plantei" nu este folosita intamplator intrucat este demonstrat stiintific faptul ca fiecare fiinta vie de pe aceasta planeta (vegetala sau animala, inclusvi omul) are o aura de energie in adevaratul sens al cuvantului, evidentiata de fotografiile Kirlian in care se vede practic acel camp de energie ce inconjoara organismul. De aceea, uleiurile esentiale pot fi considerate vii si de acee au capacitatea de vindecare si de a ne influenta starea de spirit si de sanatate, neputand fi reproduse in mod artificial.

In stanga puteti observa o asemenea fotografie Kirlian care evidentiaza energia inmagazinata in fruna respectiva si dovedeste totodata ca in natura exista un flux continuu de energie intre toate componentele vii ale planetei.

Prima imagine, de la inceputul articolului, ilustreaza o modalitate de folosire a uleiurilor esentiale, cu ajutorul lampii de aromaterapie (aceea este chiar lampa mea de aromaterapie). In viitoarele articole din "Initiere in aromaterapie" voi detalia si alte modalitati de folosire a uleiurilor esentiale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu