Glicerina

Glicerina este un lichid incolor, siropos, dulce, solubil in apa si alcool, ce constituie componentul de baza al grasimilor animale si vegetale. De asemenea, ea poate fi obtinuta si sintetic.

Glicerina rezulta in mod natural in procesul de preparare a sapunului, ramanand incorporata in acesta, de unde poate fi extrasa printr-un proces destul de complicat. Acest lucru constituie un avantaj al sapunurilor preparate in casa fata cele gasite in comert, din care glicerina este extrasa aproape in totalitate pentru a fi folosita in mai profitabila productie de creme si lotiuni.

Glicerina este un foarte bun emolient, folosit pe scara larga in industria cosmetica deoarece are un rol important in mentinerea elasticitatii si hidratarii pielii, fiind un umectant care atrage si absoarbe apa. Spre exemplu, daca lasati un vas cu glicerina pura intr-o camera s-ar putea ca dupa un timp ea sa devina 80% glicerina si 20% apa. Astfel, ea asigura o hidratare corecta a pielii, stimuleaza metabolismul si schimburile celulare epidermice.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu