Recomandari pentru ingrijirea pielii in sezonul rece - partea III

Desi pe timp de iarna ar parea ca picioarele noastre sunt tare rasfatate fiind infofolite tot timpul in sosete pufoase si incaltari calduroase, merita sa le acordam si lor atentie din cand in cand, mai ales dupa o zi lunga si obositoare, cand le simtim umflate si dureroase...

Am adunat cateva idei speciale pentru picioarele neglijate, obosite, cu bataturi, dureroase, uscate sau cu mancarimi. Totul incepe cu inmuierea picioarelor intr-o baie fierbinte.

Aveti nevoie de: 
-un lighean  
-apa calda sau infuzie de menta/salvie/rozmarin/lavanda/busuioc  
-o cana de sare de mare  
-1/4 cana bicarbonat de sodiu  
-cateva picaturi de ulei esential de tea tree/menta/lamaie/salvie/rzomarin/eucalipt etc
Amestecul asta, pe langa inmuierea pielii picioarelor, mai are si efect dezodorizant si calmeaza manacrimile sau iritatiile.

Dupa ce stati 15-20 minute cu picioarele in apa calda, puteti trece la pasul urmator, adica exfolierea. Daca aveti bataturi frecati zona mai intai bine de tot cu o piatra ponce pentru a indepara toata pielea moarta si ingrosata.

Pentru exfoliant aveti nevoie de: 
-sare de mare  
-scortisoara, cafea sau diverse uleiuri esentiale  
-optional: mac, ovaz macinat, malai  
-niste argila  
-apa pentru a "inchega"  compozitia
Cu pasta formata din amestecarea acestor ingrediente masati bine picioarele, insistand pe zonele mai aspre.
Apoi cremuiti-le cu unt de shea, avocado, cacao, un ulei vegetal pe care il aveti la indemana sau unul dintre unturile de corp pe care le gasiti in magazinul online Jovis. Acoperiti cu niste sosete groase si stati asa toata ziua...sau toata noaptea:D
La partea asta cu hidratarea picioarelor, eu adoor masajul in talpa....este ataaat de relaxant! 

V-am pupat!

P.S. 1 Am o rugaminte catre toti cititorii blogului si clientii Jovis. Intrebarile, comentariile, nelamuririle, completarile si tot ce este legat de comenzile plasate prin intermediul Breslo, va rog sa mi le adresati folosind mesageria Breslo. 

Pentru toate celelalte care nu se leaga de comenzile deja plasate, puteti folosi cu incredere formularul de contact dn dreapta sus.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu