Salutare, oameni dragi!
Astazi vreau sa va vorbesc despre un produs mai deosebit pe care am avut ocazia sa il testez. Acum ceva vreme, cei de la zeolit.ro mi-au trimis spre testare niste zeolit, ca sa il incerc pe post de masca dar si incorporat intr-un sapun natural.
Ce este zeolitul?
Pentru a va raspunde acestei intrebari, imi permit sa selectez cateva informatii de pe site-ul lor.
Zeolitul, sau „piatra care fierbe", este un mineral format cu sute de milioane de ani in urma, prin depunerea pe fundul oceanului primar a cenusei vulcanice, avand capacitati exceptionale de absorbtie, desorbtie si schimb ionic. Aceste proprietati pot fi folosite pentru eliminarea metalelor grele din organism,si a toxinelor in general, reducerea bolilor intestinale, bolilor metabolice, infectii virale sau bacteriene si cancer, pentru detoxifierea pielii, dezinfectare, inchiderea rapida a ranilor, vindecarea diferitelor boli ale pielii etc. Este un puternic antioxidant, absoarbe radicalii liberi si echilibreaza aciditatea organismului.
Folosirea zeolitului in terapie este o traditie cu o vechime de cateva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important in medicina Ayurveda si in medicina traditionala chineza, dar si in medicina populara ruseasca.
Efectele zeolitului ca masca cosmetica:
-detoxifiere puternica
-restabilirea si imbunatatirea imunitatii pielii
-incetinirea procesului de imbatranire
-mareste capacitatea de absorbtie si regenerarea celulara
-remineralizarea pielii
Zeolitul asta seamana cu o argila la prima vedere, insa ascunde cu totul altceva, dupa cum se precizeaza si pe site. Tehnologia patentata folosita pentru micronizarea si activarea proprietatilor zeolitului este de ultima ora, ingloband mai multe brevete si patente (se realizeaza prin procesare termica si mecanica, fara folosirea substantelor chimice), elibereaza in intregime potentialul de captare a zeolitului, produsul fiind astfel net superior altor zeoliti.
Eu l-am incercat mai intai ca si masca si am fost incantata de efectele lui, iar cu aceasta ocazie am aflat si de ce se numeste "piatra care fierbe": cand l-am amestecat in palma cu putina apa, compozitia s-a incalzit destul de tare:)
Se aplica exact ca si argila. Pasta de zeolit si apa se aplica pe fata gat si decolteu iar dupa ce incepe sa se usuce sa clateste cu apa calduta. Dupa acest procedeu, eu mi-am descoperit un ten curat si proaspat. Il foloseam atunci cand imi simteam tenul incarcat si incepeau sa se formeze puncte si cosulete, iar dupa aplicare lucrurile reveneau la normal si nu ma trezeam cu monstruleti pe fata:) De asemenea, am observat ca masca cu zeolit usuca tenul mai tare decat cea cu argila, lucru mentionat si pe site, astfel incat dupa utilizare se impune o crema sau masca hidratanta.
Intrucat am fost incantata de zeolitul folosit ca masca, am facut si niste sapun cu el.
Dupa cum vedeti, nu e cel mai aspectuos sapun, are o culoare de un cacaniu-nedefinit, ca si culoarea zeolitului, insa spre sa compenseze la calitati. Inca nu l-am folosit, intrucat mai trebuie sa stea la maturat.
Am facut doua tipuri de sapun cu zeolit: unul cu zeolit si-atat, fara nimic altceva, nici macar ulei esential, iar celalalt l-am facut usor exfoliant, cu mac, parfumat cu ulei de lavanda.
Sper sa regasesc in aceste sapunuri macar o parte din proprietatile zeolitului pur. Daca va intereseaza, va tin la curent cu evolutia lor dupa ce le voi testa:)
Si acum ca bonus, niste imagini cu cel mai proaspat membru al familei, Tazmi/Tas/Ciusca/Tasian, care m-a insotit cand am facut cateva poze in gradina si se uita nedumerit la mine...plus un leandru roz inflorit care miroase divin:)
V-am pupat...sa fiti cuminti:P
P.S. Nu uitati de targul Raw Generation de duminica asta. Daca sunteti prin Bucuresti, va astept in vizita:)
| |
Omg..cat de adorabillllllll e:X
RăspundețiȘtergereCum tine el urechiusele
ce cute este catelusul.....unde se poate gasi pudra aceasta de zeolit?
RăspundețiȘtergereIoana
Da, Gya, e un dulce:)
RăspundețiȘtergereIoana, poti intra pe zeolit.ro