Ingredientele noastre si puterea cumparatorului

Un produs bun porneste de la ingrediente de calitate, astfel incat o mare parte din efortul nostru pentru conceperea unui nou produs se concentreaza pe gasirea celor mai bune ingrediente pentru acesta. 

Ne place sa lucram cu ingrediente pure, 100% naturale, nerafinate unde este posibil, deseori cu certificare organica, ingrediente proaspete de cea mai buna calitate. Ne place sa folosim ingrediente produse local cand avem posibilitatea, sa incurajam micii producatori, sa cumparam produse care poarta marca fairtrade (in special cele care provin din tarile din lumea a treia unde pretul corect chiar este o problema) iar alegerile noastre sa fie pasi spre un viitor sustenabil. Credem ca noi toti, ca si cumparatori, avem puterea de a influenta viitorul prin alegerile noastre, prin pretul pe care alegem sa il platim pentru un produs anume si nu pentru celalalt, iar banii nostri ajung astfel sa sustina in mod activ valorile in care credem. Este nevoie sa constientizam ca noi, cumparatorii, avem o putere reala pe care trebuie sa o folosim cu intelepciune.

Alegerea ingredientelor pentru produsele noastre este o manifestare a valorilor care sunt importante pentru noi, insa intotdeauna este loc de mai bine, de si mai bine. Din aceasta cauza, cautarea celor mai bune alternative este pentru noi un proces continuu in care trebuie sa mentinem un echilibru fragil astfel incat produsele noastre sa aiba o calitate deosebita dar si un pret accesibil cat mai multor oameni. Acest lucru nu este usor de indeplinit insa noua ne face mare placere pentru ca nu am uitat de unde am plecat si mai precis de motivul pentru care a luat nastere Jovis Homemade Beauty, faptul ca produsele cosmetice organice dupa care tanjeam erau mult prea scumpe pentru posibilitatile elevei de liceu care am fost atunci.

Deci, iata alegerile noastre 100% naturale!

UNTURI & ULEIURI VEGETALE
Unt de shea
Untul de shea pe care il folosim provine din Ghana de la mici producatori locali, este nerafinat si certificat organic de catre Soil Association, cumparat in regim fairtrade astfel incat sa fim siguri ca este sustinuta dezvoltarea comunitatii locale si nu exploatarea acesteia. Fairtrade este un subiect larg si foarte interesant despre care vom povesti pe larg in postarea urmatoare.

Unt de cacao
In functie de produs, utilizam unt de cacao nerafinat cu miros ametitor de ciocolata, certificat organic de catre Soil Association si fairtrade provenit din Ghana, dar si unt de cacao conventional, dezodorizat, in sapunuri si alte produse in care mirosul puternic al acestuia nu este potrivit.

Ulei de cocos
Pentru sapunuri folosim ulei de cocos rafinat (acelasi care se foloseste si la prepararea inghetatei, de exemplu) provenit din Filipine, insa avem si ulei de cocos virgin, certificat organic Soil Association si fairtrade, care miroase delicios a nuca de cocos.
*Pentru baza sapunurilor sunt recomandate in general grasimile rafinate pentru a se asigura saponificarea completa si reactionarea intregii cantitati de hidroxid de sodiu (rafinarea indeparteaza mare parte din compusii nesaponificabili).
Ulei de masline
Folosim in sapunurile noastre ulei de masline conventional dar si extravirgin. Uleiul de masline are un rol extrem de important intr-un sapun fiind unul dintre ingredientele cheie care asigura puterea de hidratare a acestuia.

Ulei de migdale
Presat la rece si certificat organic EcoCert, uleiul nostru de migdale provine din Spania si este un excelent emolient al pielii, un ingredient foarte versatil pe care il puteti regasi in unturile noastre de corp, in stare pura la sticlute de 50 ml dar si in uleiurile de corp (pentru care, fie vorba-ntre noi, pregatim o revenire spectaculoasa).

Ulei de samburi de caise
Este fabricat in Turcia, certificat organic EcoCert si presat la rece, fiind un ulei ideal pentru masajul corporal in special pentru pielea uscata. Il gasiti in unturile si uleiurile de corp din gama noastra.

Ulei de jojoba
Uleiul minune care seamana cu sebumul uman si ingrijeste foarte bine pielea mixta sau grasa dar si pe cea uscata provine din Egipt si, ca si celelalte uleiuri folosite de noi este presat la rece si certificat organic EcoCert.

Ulei de argan
Nu mai are nevoie de nici o prezentare, fabulosul ulei de argan vine din Maroc, este presat la rece si certificat EcoCert.

Ulei de samburi de struguri
Il utilizam in sapunurile noastre, este un ulei usor si delicat care completeaza cu succes nivelul acestora de hidatare.

Ulei de ricin
Uleiul de ricin este unul din ingredientele cheie care asigura spumozitatea sapunurilor si luciul discret si persistenta balsamurilor noastre de buze.

Ulei de catina
Presat la rece si de un portocaliu intens, uleiul nostru de catina este produs in Romania si ne mandrim cu el intr-unul dintre cele mai apreciate produse ale noastre, sapunul Morcov & Catina.

Ulei de sofranel 
Are un rol cheie in serumul facial pentru ten mixt/gras avand proprietatea de a decongestiona si micsora porii. Este certificat organic si presat la rece.

Ulei de papaya
Este presat la rece si este de asemenea ideal pentru tenul mixt/gras prin continutul de papaina, enzima care dizolva sebumul in exces si ajuta la curatarea porilor

Ulei de afine
Este presat la rece si, ca si micutele afine, are un puternic efect antioxidant, asigurant protectie impotriva agresiunii factorilor externi.
 
Ulei de Rosa Mosqueta 
Este un ulei ideal pentru pielea matura sau uscata, ajuta la regenerarea celulara, avand efect anti-aging si un grad ridicat de hidratare. Este organic si presat la rece.

Uleiuri obtinute prin macerare
Sunt uleiurile de musetel si galbenele obtinute prin macerarea plantelor intr-un ulei de baza. Deseori le preparam chiar la noi in atelier utilizand plante cultivate in zona si ulei de floarea soarelui presat la rece.


ULEIURI ESENTIALE & AROME
Uleiurile esentiale utilizate de noi sunt 100% naturale si pure, pastrand toate proprietatile plantei din care provin. Aromele sunt certificate organic EcoCert fiind obtinute exclusiv din plante.

PLANTE
Petale de trandafir, frunze de nuc, lavanda, galbenele, musetel sau ovaz, pudra de henna neutra, mac, alge, cafea multe dintre ele culegem chiar noi din zona in care locuim, altele le achizitionam de la furnizori de incredere. Folosim si o serie de sucuri de legume (suc de castrevete si de morcov) pe care le extragem din plante proaspete si cultivate in mod traditional; pentru iarna ne pregatim un congelator plin cu astfel de sucuri ca sa ne asiguram ca au aceeasi calitate.
PRODUSE DE ORIINE ANIMALA
Laptele de capra din minunatele sapunuri Ambrozia provine de la o ferma de capra din zona in care locuim, este proaspat si neprocesat in nici un fel.
Produsele apicole (miere, polen, propolis, laptisor de matca) le procuram din Romania, de la furnizori de incredere avand garantia calitatii lor. Acum suntem foarte mandri ca am gasit laptisor de matca ecologic si intentionam ca toate produsele apicole folosite sa fie certificate ecologic.

ALTE INGREDIENTE

Namol de Techirghiol
Un produs extrem de valoros pe care suntem mandri sa il procuram local (statiunea Techirghiol din judetul Constanta) si sa il folosim in sapunul Ambrozia-lapte de capra & namol de Techirghiol.

Sare de mare
Ingredientul care, folosit in proportie de 50% face sapunurile din gama Salt Bar atat de speciale si benefice pentru piele. Detoxifiaza, curata in profunzime si improaspateaza.

Oxid de zinc
Este un filtru mineral pentru o protectie solara sigura, eficienta si fara efecte negative asupra sanatatii. Acceptat de toate organismele de certificare organica.

Argila
Argilele folosite de noi provin atat din Romania cat si din afara tarii insa intotdeauna sunt pure si uscate la soare.



Cam acestea ar fi in mare ingredientele utilizate de noi. Daca aveti intrebari sau dubii cu privire la oricare dintre ele, sau daca am omis ceva si aveti o curiozitate cu privire la acel ceva, nu ezitati sa ne contactati, sa ne intrebati. Vom raspunde cu mare placere!


2 comentarii: