Salutare, dragilor!
Cum este acest inceput de toamna pentru voi? La noi in ograda toamna a venit cu planuri indraznete si cu chef de munca pentru a le pune in aplicare :)
Intre timp insa, mai este loc si de un articol pe blog. Astazi vom vorbi despre dry brushing, o metoda de exfoliere si de improspatare a pielii. Nu este mare filozofie aceasta periere uscata, dar cred ca merita impartasita.
Deci...
Ce este dry brushing?
Dry brushing, dupa cum ii spune si numele, este o periere uscata a pielii, o metoda de exfoliere care aduce cu sine si alte beneficii. Pentru acest lucru se foloseste o perie cu fibre naturale sau o lufa naturala cu care se maseaza pielea uscata. Materialele sintetice este posibil sa fie prea dure sau sa irite pielea.
Masarea pielii uscate este o practica utila pentru o piele sanatoasa, in primul rand datorita faptului ca prin exfoliere se elimna celulele moarte si se stimuleaza producerea de celule noi, porii pot sa "respire" si sa absoarba mai bine substantele cu care ne hranim pielea, ceea ce da acesteia un aspect tanar si sanatos.
De asemenea, se stimuleaza circulatia sangelui si a limfei ceea ce ajuta la detoxifiere si deci la eliminarea celulitei prin eliberarea toxinelor depozitate acolo. Aceasta stimulare a circulatiei are si un efect de inviorare a organismului, de "trezire", astfel incat este bine sa ne rezervam dimineata pentru aceasta practica.
In acest timp se stimuleaza si diferite puncte de presopunctura, se elimina tensiunea din diferite zone ale corpului si rezulta o stare de bine, o piele si un organism mai sanatos.
Sperand ca v-am atras atentia asupra acestui obicei pe cat de simplu pe atat de sanatos, sa vedem cum se face acest dry brushing.
Cum se face?
1. Dry brushing-ul se face intotdeauna din partea inferioara a corpului catre cea superioara, cu miscari circulare.
2. Incepeti cu laba piciorului urcand apoi pe gambe, coapse si fese, repetand aceleasi miscari blande, circulare.
3.Ocupati-va de maini, in acelasi stil - de la palma spre antebrat, brat si umar.
4. Masati-va spatele, intai o parte si apoi cealalta, directionand usor masajul catre partea inferioara a spatelui si apoi abdomen.
5.Incepeti cu partea inferioara a abdomenului si urcati usor catre piept.
6. Clatiti-va pielea si apoi faceti un dus normal. Dusul de dupa este necesar pentru a elimina toata pielea moarta.
Tips
1. O perie cu coada lunga se va dovedi utila pentru a ajunge si in zonele mai putin accesibile ale spatelui.
2. Este bine sa faceti acest procedeu in dus/cada (cu apa oprita, desigur) pentru ca toate reziduurile sa poata fi curatate cu usurinta.
3. Nu masati fata si alte zone cu unde aveti pielea sensibila.
4. Pentru rezultate bune, masarea uscata a pielii este recomandata de cel putin doua ori pe saptamana.
5. Daca tot pielea este acum improspatata si cu poriideschisi, folositi un sapun natural pentru curatare si apoi un ulei/lotiune/unt de corp la fel de natural :)
Spor la dry brushing! :P
am o perie cu care imi exfoliez corpul insa nu stiu daca perii sai sunt naturali. cum pot determina acest lucru?
RăspundețiȘtergereDraga Delia, in general perii naturali sunt mai moi si mai fini, pe cand cei sintetici sunt mai duri. De asemenea, un indicator folositor poate fi culoare perilor.
RăspundețiȘtergeremie mi se pare o metoda "gadilicioasa", cred ca as muri de ras pe tot parcursul tratamentului, chiar o sa incerc...pentru stimularea bunei-dispozitii
RăspundețiȘtergere