Ritual de frumusete

Ma simt minunat-fina, moale si...dulce:D Sa ma fac inteleasa, doar ce am iesit de la baie, dupa un mini "ritual" de frumusete pe care vreau sa vi-l impartasesc si voua pentru ca este foarte eficient si foarte putin costisitor.

Poate ca unii dintre voi mai tin minte cum atunci cand eram mici, mama sau bunica ne clatea parul cu otet de mere dupa ce ne sapunea bine. Mie una asa imi facea:D Nu acordam prea mare importanta chestiei asteia pe vremea aceea iar dupa ce am crescut, am uitat de tot de bietul otet de mere odata cu descoperirea balsamurilor de par. Eram dependenta, nu puteam sa ma spal pe cap daca nu aveam balsamul de par de la firma X...Dar iata ca am crescut si mi-am amintit de otetul de mere iar dupa sesiunea de studiu pe tema ingredientelor naturale pentru cosmetice mi-am dat seama cata dreptate aveau mama si bunica.

Otetul de mere este un excelent balsam care lasa parul usor de pieptanat si stralucitor, lucru experientat pe propria piele...pardon ,par:D Asadar, dupa ce va samponati, in ultima apa de clatire, va sfatuiesc sa diluati otet de mere in proportie de 1:10 (adica o parte otet la 10 parti de apa) si sa folositi acest amestec pe post de balsam de par. Nu va faceti griji in privinta mirosului, acesta dispare complet dupa ce parul se usuca;)

Exfoliantul-crema de corp 2 in 1 pe care am folosit-o se compune din urmatoarele ingrediente: zahar, zeama de la jumatate de lamaie si un ulei de ingrijire- in cazul meu ulei de samburi de struguri, insa puteti folosi orice ulei, de preferinta presat la rece. Nu am retinut exact cantitatile de zahar si ulei folosite, am preparat din ochi, insa va puteti juca cu proportiile pana obtineti consistenta dorita, nici prea tare nici prea moale. Masati-va pe corp bine, bine, bine cu acest amestec, clatiti-va , tamponati-va pielea cu un prosop si va garantez ca veti avea cea mai placuta senzatie; pielea este atat de fina si moale incat nu mai este nevoie de nici o crema de corp. Un punct in plus si pentru timpul castigat, in care puteti cu usurinta prepara urmatoarea masca de fata.:)

Ingredientele sunt simple si la indemana oricui: 5 lingurite de miere, 2 de lapte si optional 1 lingurita de zeama de lamaie, daca aveti tenul mixt/gras sau daca doriti un usor efect de exfoliere. Amestecati toate acestea intr-un bol, intindeti pasta formata pe fata si asteptati 10 minute dupa care clatiti si savurati senzatia de bine obtinuta in urma acestui mini-ritual de fumusete.

Al patrulea si cel din urma pas este....somnul de frumusete, pe care eu ma duc sa il fac chiar acum:D
V-am pupat!



7 comentarii:

  1. Buna!
    Tocmai ce ti-am descoperit blogul si sunt fascinata de tot ce scrii.
    Mi-ar placea sa-ti urmez exemplul si sa imi prepar singura anumite produse, dar ma intreb de unde sa cmpar unele dintre ingrediente cum ar fi gelul de aloe, uleiurile pe care le mentionezi... Se gasesc la Plafar sau exista o alta srsa?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Adina:
    Salut, Adina!
    Sa stii ca e o preocupare foarte frumoasa preparatul propriilor cosmetice si te sfatuiesc sa incerci...o sa iti aduca satisfactii;) Multe dintre ingrediente se gasesc intr-adevar la Plafar (uleiuri esentiale, vegetale, gel de aloe, plante etc) dar sunt si destule magazine online care comercializeaza asa ceva.

    Cu drag,
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, ma bucur tare ca ti-am descoperit blogul, super-idei. Chiar aveam de gand sa renunt incet-incet la chimicalele din casa si aici am gasit cu ce sa le inlocuiesc. Dilema mea este urmatoarea: ce fac cu cele pe care le am, le arunc pur si simplu (nu prea imi vine) sau poate imi dai vreo idee. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Nicoleta, hai sa-ti spun cum am facut eu. Ca si tine, dupa ce m-am hotarat sa folosesc produse cat mai naturale mi-a fost mila sa le arunc pe cele vechi dar nici sa le mai folosesc nu puteam...asa ca au ramas aruncate intr-un colt vreo doi ani de zile, dupa care le-am aruncat:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Ioana , incepe sa ma pasioneze si pe mine produsele naturale homemade,dar am 15 ani si am o problema cu punctele albe sub piele(acele puncte de grasime)si nu stiu ce produse sa folosesc.Ma poti ajuta ? :*(am tenul mixt)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!
    Solutia pentru problema ta nu se regaseste in produsele folosite pentru ingirjirea tenului. Punctele de grasime se pot extrage la un cabinet cosmetic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ! Ma numesc Andreea si imi pare foarte rau ca nu am descoperit acest blog mai devreme , pentru ca este genial ! Ador toate ideile de homemade si am inceput sa le nu in practica . Am o mica problema si sper ca ma poti ajuta : am cosuri ( nu foarte multe dar nu mai pot scapa de ele ) asa ca am inceput un tratament cu Zineryt . Aceasta solutie este foarte buna si trateaza dar imi usuca fata , eu avand tenul mixt spre gras . Am 15 ani si sper ca imi poti sugera ceva ce ma poate ajuta. ;)

    RăspundețiȘtergere