Gel de curatare pt ten gras/acneic/mixt


Haideti sa va impartasesc unul din recentele mele experimente, si anume, un gel de curatare pt fata destinat tenului mixt/gras/acneic, categorie in care ma incadrez si eu...Este foarte simplu de preparat si se poate pastra in sticlute de plastic/sticla sau orice alt recipient va este la indemana. 

Iata lista cu ingrediente:
-argila ( eu am folosit de la Asla Vital, 2 pliculete)
-zeama de lamaie (aprox. 1-1,5 linguri)
-miere (2 linguri)
-gel de aloe (2 linguri; daca nu aveti se poate in locui cu apa distilata)
-cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai (are excelente proprietti anti-acneice care merita discutate pe larg, intr-o postare viitoare).
-1/2 lingurita propolis sub forma de tinctura sau pulbere (propolisul este unul dintre cei mai puternici antibiotici naturali)


Toate chestiile astea se amesteca bine bine si..gata! Bineinteles ca va puteti juca cu proportiile ingredientelor pana cand va iese consistenta dorita, vascoasa si usor de aplicat, asa cum este si cea din poza. In privinta termenului de valabilitate pot sa va spun ca eu am pastrat acest gel intr-o sticluta de plastic inchisa la culoare (cea din poza) timp de cateva saptamani iar apoi a trebuit sa-mi prepar altul pt ca cel vechi mi se terminase deci are o valabilitate destul de mare...

Aplicati o cantitate suficienta pe piele si masati usor iar apoi clatiti (puteti sa-l folositi si ca masca, lasandu-l sa se usuce si apoi indepartandu-l usor cu apa). Veti constata la final ca pielea nu e nici foarte uscata (cum mi se intampla mie dupa ce ma spal cu un gel de fata obisnuit si imi simt pielea atat de uscata si intinsa incat ma doare), dar nici cu urme de grasime pe ea...pielea e pur si simplu curata! Plus ca are si un usor efect exfoliant;)


Enjoy...


10 comentarii:

  1. pe plicurile de argila pulbere scrie sa nu folosim ustensile de plastic sau metal la prepararea mastii. daca depozitezi gelul de curatare in sticlute de plastic nu dauneaza amestecului?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sadie:
    In cazul ideal ar trebui sa punem amestecul intr-un recipient de sticla insa eu l-am pus intr-o sticluta de plastic si nu a patit nimic, nu i-a fost afectata eficienta, calitatea etc:)

    RăspundețiȘtergere
  3. oh, iti foarte multumesc pentru minunata reteta!:D Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti sugerez sa inlocuiesti argila cu zeolitul. Este o diferenta fantastica intre cele doua ingrediente. Gasesti detalii pe www.zeolit.ro . Succces

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu ma incadrez la acelasi tip de ten. Intrebarea mea este daca il aplic pe fata umeda sau uscata. Si e ok doar pt. curatare sau si pt. demachiere, inclusiv zona ochilor?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nicoleta:
    Gelul de aplica pe pielea umeda, exceptand zona ochilr si este recomandat in special pentru curatare, nu demachiere.

    RăspundețiȘtergere
  7. am inceput sa imi fac singura gelul acasa de la inceputul anului si am observat ca intr-adevar, curata foarte bine fata. eu foloseam inainte de a descoperi reteta asta masca de argila dar o combinam numai cu apa. in varianta asta, mi se pare destul de eficienta. il folosesc in fiecare zi sivreau sa iti multumesc ca ai postat reteta si m-ai ajutat sa am un ten mai bun! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Te rog, ajuta-ma putin:) Nu am gel de naloe gata preparat. In schimb,am frunze de aloe. Dupa ce le decojesc le dau prin blender ca sa am gel? ... Mai adaug ceva sa nu se strice? ... iti multumesc de acum pt raspuns. O zi minunata

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna! Te rog sa ma ajuti putin: eu nu am gel de aloe, in schimb am frunze de aloe. Ca sa obtin gel, le curat de coaja si le dau prin blender? Mai adaug ceva sa nu se altereze? Iti multumesc de pe acum si iti doresc o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! In general gelurile de aloe din comert au adugati conservanti pentru a nu se altera. Daca doresti sa folosesti gel proaspat din frunze iti recomand sa prepari o cantitate mica si sa tii amestecul la frigider.

      Ștergere