Untul de cacao

Boabele de cacao contin 40-60% grasime solida, drept pentru care, dupa ce se extrage praful de cacao din ele, aceasta grasime ramane, sub forma untului de cacao. Are consistenta cremoasa, o culoare alb-galbuie, temperatura de topire de 37 C (deci se topeste in contact cu pielea) si un miros caracteristic...de ciocolata!

Desi cunoscut in principal ca ingredient de baza in fabricarea ciocolatei si mai putin ca ingredient cosmetic, untul de cacao este prezent in majoritatea produselor pentru bronzat (avand proprietatea de a fixa si uniformiza bronzul) deoarece contine un procent foarte mare de tocoferoli, substante ce ii dau un puternic caracter antioxidant. Pentru a fi folosit insa in cosmetice, untul este mai intai dezodorizat pentru a-i inlatura mirosul caracteristic; din pacate, in urma acestui proces nu este indepartat numai mirosul ci si 10-15% din substantele antioxidante...

O alta proprietate deosebita a untului de cacao este imbunatatirea elasticitatii pielii, prevenirea si reducerea vergeturilor. Acest lucru se datoreaza capacitatii lui de a patrunde dincolo de primul strat al pielii, epiderma, pana la nivelul dermei, de unde incepe o reparare a tesutului distrus din interior catre exterior. Untul de cacao diminueaza si culoarea diferita a vergeturilor fata de restul pielii.

Untul de cacao asigura o bronzare uniforma si naturala, hraneste pielea in profunzime, lasand-o supla si matasoasa, se absoarbe usor in piele, este un factor natural de protectie UV datorita continutului mare de antioxidanti, si intensifica regenerarea.
 
Nu mai e nevoie sa mentionez ca untul de cacao este un hidratant de exceptie natural ,in orice anotimp, fiind o binecuvantare in orice crema, indeosebi pentru pielea uscata...

Sursa imaginii: naturalchild.co.uk

15 comentarii:

  1. Am simţit pe propria piele beneficiile untului de cacao. Am un produs cu unt de cacao integral şi ulei de migdale dulci (proporţie jumi-juma). Miroase divin a ciocolată şi este uşor de folosit pentru corp, pentru faţă (eu adesea îl utilizez pe post de cremă de faţă). Dacă ai ingredientele deja îl poţi face singură. Problema cu untul de cacao nedezodorizat este că nu prea are sens să pun ulei esenţial, mirosul untului este mai puternic decât orice şi domină mirosul uleiurilor esenţiale :)

    RăspundețiȘtergere
  2. De aceea eu am ales unt de cacao dezodorizat, pentru a-l putea "personaliza" dupa mai multe gusturi, nu numai ale mele:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu de unde cumperi untul de cacao? :D

    I like your blog :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Teea!
    Ma bucur ca am reusit sa-ti starnesc interesul:)
    Untul de cacao il cumpar de la importatori, bineinteles incantitati foarte mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. As dori si eu sa incerc untul de cacao pentru bronz...Am auzit ca e spectacol! Insa nu stiu unde pot gasi...Ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai unt de cacao am si eu spre vanzare...vezi Breslo;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Jovis livrezi unt de cacao si in Brasov?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ,
    Am facut si eu o comanda de unt de cacao pe adresa ta de mail, dar nu mi-ai trimis. Trebuie sa pun comanda pe un site anume ?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Toate comenzile se fac prin intermediul magazinului online de pe Breslo, dupa cum puteti vedea in partea dreapta a site-ului, si ele se pot livra in toata tara, inclusiv Brasov.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aveti si unt de cacao brut? (nu am gasit pe breslo? Cat costa expedierea?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim:
    Unt de cacao momentan nu mai am spre vanzare insa va aparea din nou pe Breslo luna aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  12. sunt super incantata de untul de cacao!! il folosesc in special pe maini si coate. acum, iarna, este nemaipomenit!!
    anyway...pe langa uzul cosmetic, sunt curioasa daca este si comestibil (ma gandesc la procesul de dezodorizare.. daca ii pastreaza comestibilitatea) am gasit o reteta de ciocolata (care nu ingrasa :P)
    importatorul tre sa stie...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Ioana: I'm glad you like it:) Da, acest unt de cacao este comestibil si poate fi folosit in preparate culinare, inclusiv ciocolata aia care nu ingrasa, a carei reteta as dori sa o stiu si eu:D Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. yuppy!! google 'raw chocolate' in principiu reteta este: unt de cacao, cacao pudra si miere (topite la bain marie si apoi lasata compozitia sa se raceasca in forma) pofta buna!:)

    RăspundețiȘtergere