Cremele antiimbatranire maresc riscul de cancer

Cercetatorii americani avertizeaza asupra cremele antiimbatranire care sunt un real pericol pentru piele, ele nefacand decat sa creasca riscul de cancer.

Potrivit Coalitiei pentru Preventia Cancerului din SUA, cremele care promit stergerea ridurilor si a liniilor fine de pe fata nu fac decat sa indeparteze un strat protector, lasand pielea vulnerabila la actiunea razelor de soare sau a unor toxine periculoase.

De vina sunt niste ingredienti activi care se gasesc in majoritatea cremelor antiimbatranire, cunoscuti sub denumirea AHAs (alpha-hydroxy acids), conform The Telegraph. Potrivit specialistilor americani, acestea sunt cele mai periculoase cosmetice de pe piata.

Practic, produsele care contin acesti ingredienti pot distruge straturile de piele aflate la suprafata, aceasta avand ca urmare arsuri severe, basici sau rani si durere locala.

Potrivit medicului Sam Epstein, presedinte al Coalitiei pentru Prevenirea Cancerului din SUA, totodata profesor la Universitatea Illinois, aceste produse contin si limonen, care, pe langa faptul ca este iritant, s-a dovedit ca este si cancerigen.


Sursa articolului: http://www.ziare.com/; autor: Anca Serghescu

Sursa imaginii: http://www.flickr.com/


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu