Sapunul natural

Despre sapunul natural Jovis: 1. Contine ingrediente 100% natuarale. 2. Este realizat in intregime manual prin procedeul traditional "la rece", avand la baza numai unturi si uleiuri de origine vegetala. 3. Este biodegradabil. 4. Este formulat fara ulei de palmier in compozitie, constienti fiind de dezastrul ecologic pe care il produce cultivarea lui la ora actuala 5. Culoarea sa se datoreaza exclusiv ingredientelor folosite (plante, argila, sucuri de legume, uleiuri etc)  6. Este parfumat numai cu uleiuri esentiale pure. 7. Este complet lipsit de aditivi chimici cum ar fi conservantii, colorantii, intaritorii sau aromele sintetice. 8. Este foarte bogat in glicerina naturala care asigura hidratarea si elasticitatea pielii (in cazul sapunurilor clasice, glicerina este extrasa pentru producerea de creme si lotiuni, dezbracand sapunul de proprietatile sale naturale de hidratare) -* datorita glicerinei naturale care atrage apa, pentru cresterea duratei sale de viata, recomandam pastrarea sapunului intr-o sapuniera care permite scurgerea apei *imbogatit cu uleiuri pure adaugate la sfarsitul procesului de preparare care raman nesaponificate, special pentru a hidrata si ingriji pielea 9. Avem o gama diversa de sapunuri naturale  ce acopera toate tipurile de piele si necesitatile acestora 10. Sapunurile naturale Jovis fac o spuma generoasa care permite folosirea acesteia pe post de spuma de ras 11. Nu este testat pe animale.
Legat de sapunul natural, intrebarea pe care o aud cel mai des de la persoanele care abia iau contact cu acest tip de produs este urmatoarea: "Sapunul contine soda caustica?"
As dori sa lamuresc acest aspect in cele ce urmeaza.
Sapunul este o sare formata in urma unei reactii dintre un acid (acizii grasi din uleiuri) si o baza (hidroxidul de sodiu), deci acesta din urma este esential in procedeul de preparare a sapunului. Fara soda practic nu poate exista sapunul.
Cantitatea de hidroxid de sodiu este calculata foarte atent, cu mare precizie, in functie de anumiti indici de saponificare specifici fiecarui ulei in parte, astfel incat la finalul reactiei sa nu ramane  nici un pic de soda care sa nu fie neutralizata.  Mai mult decat atat, fiecare sapun contine si o anumita cantitate de ulei adaugat la finalul procesului, pentru ingrijirea pielii, ramas nesaponificat, deci posibilitatea ca in sapun sa ramane soda nereactionata este practic nula.
Ceea ce este foarte important de retinut este ca produsul final, sapunul propriuzis, nu mai contine deloc soda, aceasta fiind neutralizata prin reactia chimica ce are loc, reactie numita saponificare. Astfel, sapunul creat nu mai contine nici soda si nici ulei, ci ulei saponificat, care reprezinta practic sapunul in sine.
Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa folositi formularul de contact:)

4 comentarii:

  1. super bine sintetizat articol. bravo.
    sa incurajam cat mai multe persoane sa foloseasca sapun si sampon naturale, ci nu sa "ingere" atatea chimicale nocive pielii.
    numai bine!
    o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. merci de apreciere:)
    ti-am vizitat si eu blogul insa vad ca deocamdata e cam pustiu...abia astept sa-ti citesc postarile;)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am inteles daca sapunurile tale sunt facute prin metoda "la cald" sau "la rece"?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim:
    Buna si tie!
    Sapunurile sunt facute prin metoda "la rece"...daca inainte mai faceam si la cald, acuma toate sunt exclusiv "la rece".

    RăspundețiȘtergere