Ce concluzii am tras dupa concursul de pe manie.ro

Dupa cum probabil stiti, concursul organizat pe manie.ro presupunea sa lasati un comentariu indicand produsul preferat alaturi de o sugestie pentru noi produse/combinatii de arome pe care v-ar placea sa le regasiti pe site. Intre timp s-au strans multe comentarii si sugestii cel putin interesante...am ales cateva dintre ele pentru a le comenta si pentru a va oferi diverse idei de pus in practica.
 
 "mi-ar place f mult sa se gandeasca Jovis si la ceva cu miros de vanilie.e divina vanilia!"
    Am observat ca vanilia este o dorinta generala insa cum eu nu vreau sa folosesc arome sintetice (uleiuri aromatice/ fragrance oils) iar uleiul de vanilie natural nu este asa accesibil va sugerez sa va faceti voi singurele un macerat de vanilie intr-un ulei de care doriti (masline, samburi de struguri, migdale etc) pe care sa-l folositi pe post de ulei de corp; gasiti o sticla/borcan de sticla, puneti 2-3 pastai de vanilie eventual maruntite, acoperiti cu ulei si lasati timp de 2 saptamani la macerat agitand din cand in cand...si gata uleiul de corp.
     
    "as muri fericita daca as gasi in acest magazin sapun de iasomie, tei sau lacramioare si poate si deodorante fara aluminiu sau creme pentru ten gras gras gras "  

    sapunuri cu arome naturale de flori: viorele, lacramioare, iasomie, trandafir si altele.  

    "mi-ar placea sa gasesc produse cu aroma de liliac, capsuni, poate si balsam de buze cu aroma de visine"
      Uleiurile esentiale naturale de iasomie, tei, liliac sau lacramioare sunt foarte foarte scumpe deci inaccesibile, iar compromisuri nu vreau sa fac. Ce gasiti prin magazine sau la alti producatori de sapun "natural" continand astfel de mirosuri sa stiti ca nu este "the real thing" ci doar uleiuri sintetice (fragrance oils, uleiuri aromatice).
      La fel e si in cazul aromelor de fructe (capsuni, visine etc), fragrance oil e la putere!!!

      Cat despre deodorant luni cred ca e gata de prezentat pe blog:)

      "As vrea sa mai vad in magazin tratamente pentru par, in special hidratante, si de ce nu, pentru stralucire."
        Untul hidratant pentru fata si corp este un produs multifunctional si poate fi folosit cu succes si ca masca de par, in special cel cu ylang ylang (hidratare si stralucire)...femeile din zona de origine a plantei foloseau macerat de flori de ylang ylang in ulei de cocos pe post de masca de par. Pur si simplu intindeti o cantitate suficienta pe toata lungimea parului evitand insa zona radacinilor pentru a nu ingrasa pielea capului, acoperiti cu un celofan si apoi cu un prosop si stati asa in jur de 30 de minute -1 ora, dupa care spalati parul ca de obicei.
         
        "demult visez la un sapun exclusiv pentru maini cu proprietatii intens antbacteriene. Imi imaginez unul albastru verzui .cine stie poate cu putin albastru de metil?"
          Dupa parerea mea sapun antibacterian este aproape un pleonasm, o gaselnita pentru marketing. Un articol interesant despre inutilitatea si ineficienta sapunului antibacterian gasiti aici.
          Dar ideea cu albastru de metil (sau violet de gentiana) sunt interesant...cel putin pentru culoare:D
           
          "balsam de buze intensiv hidratant cu diverse uleiuri esentiale: vanilie,mosc poate(desi am auzit ca e o aroma cam greu de folosit in cosmetice)." 

          "ar fi genial sa poti crea un spray de corp cu aroma de mosc. sampon hidratant cu parfum de liliac sau cum a mentionat si Deedee, produse cu aroma de mosc (si eu sunt mare amatoare :D )…sau ceva cu lacramioare/ frezii….yummy :D"
           
          Moscul nu e o planta (cum probabil cred multi dintre voi) ci un animal, cerbul moscat, care este si o specie periclitata datorita vanatului excesiv tocmai pentru obtinerea uleiului esential de mosc (continand feromonii animalului) care provine dintr-o glanda a cu rol in atragerea partenerului...si e ffff scump! Deci, ulei esential de mosc? Nu, multumesc! Chiar si daca as avea toti banii din lume nu as folosi asa ceva.
          Pentru inlocuirea aromei se practica insa amestecul de uleiuri esentiale de ambra si angelica.

          Cat despre un spray de corp, acesta se poate prepara foarte simplu acasa:
          1/4 alcool
          3-4 apa distilata
          glicerina vegetala (optional)

          Puneti jumatate din cantitatea de alcool intr-un recipient, adaugati combinatia preferata de uleiuri esentiale, adaugati cealalta parte de alcool agitati bine...acum, acest parfum se va matura cam in 24 de ore iar dupa aceasta perioada puteti adauga apa distilata si glicerina, daca doriti ca spray-ul sa fie si hidratant. Iar daca puneti uleiuri esentiale fresh (manta, lamaie) si il mai tineti si la frigider inainte de utilizare va fi...brrr!:P
           
          "Mi-ar placea, pe viitor, sa gasesc in magazinul Jovis si produse pt. par"
            Uite asta e o sugestie pe care chiar am de gand sa o materializez sub forma unui sampon. Initial vroiam sa fac un sampon solid dar pe mine nu prea m-a multumit asa ca o sa recurg la varianta un pic mai complicata, si anume sampon in adevaratul sens al cuvantului, adica lichid. 

            "Mi-ar placea un sapun cu aroma proaspata, de folosit dimineata. “O”-ul din logoul Jovis este o felie de lime deci un sapun cu aceasta aroma ar fi chiar la fix"
              In acest sens te pot ajuta noile sapunuri "Cucumber spash" (cu suc de castravete, menta si lamaie) si "Sea breeze" (cu alge de mare, busuioc, rozmarin si lemongrass), ambele foarte fresh, numai bune de folosit de dimineata;)
              Inca nu au aparut pe blog deoarece aparatul meu foto ia o mica "pauza" si deocamdata nu am cu ce sa le fotografiez...dar pana luni se va remedia problema:).

              sursa imaginii: flickr.com

              4 comentarii:

              1. da, comentariul despre sapunul antibacterian este al meu. Articolul este f interesant insa aici nu e vorba de un sapun plin de chimicale ci unul 100%natural, nu-i asa?

                tea tree: "Are o multitudine de utilizari legate de tulburarile la nivel psihic si emotional. Este folosit cu succes ca antiseptic, impotriva infectiilor bacteriene mai ales ale pielii, de asemenea in curatirea si dezinfectarea taieturilor si a unor rani superficiale. Nu este toxic si are o gama larga de indicatii, la fel ca si levantica. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice."

                albastru de metil este folosit ca antiseptic extern dar si intern

                maine voi mesteri chiar eu un astfel de sapunel :)

                Ma bucur ca am putut fi de ajutor

                RăspundețiȘtergere
              2. Şi eu am tras învăţăminte cu ocazia concursului. Sper că te-au ajutat comentariile şi sugestiile, precum şi articolul depre produse. Oricând ai noutăţi sau promoţii nu ezita să-mi spui pentru a posta şi eu pe blog.

                RăspundețiȘtergere
              3. Iti scriu cu o intrebare: pt a face ulei de corp de iasomie crezi ca ar merge sa macerez niste frunze de iasomie (cele pt ceai) in ulei de vreun fel? Si daca da, ce cantitati mi-ai recomanda?
                Merci!

                RăspundețiȘtergere
              4. @Gabitza: iti recomand sa incerci macerarea unor flori de iasomie, intregi, uscate (deci nu cele din ceai). Cat despre cantitati, acestea depind de recipientul folosit, de plantele macerate...va trebui sa te orientezi la fata locului dar in principiu poti umple borcanul respectiv cu flori si dupa aceea sa torni ulei, pana la umplere:)

                RăspundețiȘtergere