Detergent de vase natural, homemade

In peregrinarile mele printr-o multitudine de bloguri culinare, am descoperit o reteta interesanta, nu o reteta de papa bun ci de detergent de vase...de', cand gatesti cu spor, asa cum fac fetele care detin astfel de bloguri, ai nevoie si de mult detergent de vase! Nu e si cazul meu, desigur :D, insa cand gasesti un lucru bun acesta trebuie transmis mai departe si exact asta fac eu acum:)

Asadar, reteta este preluata de pe blogul Laurei Adamache, blog pe care il recomand cu caldura....are niste retete extraordinare!!! yummy!

Aveti nevoie, dupa cum zice si Laura, de: 
*3 lamai mari  
*400 g apa \
*200 g sare  
*100 ml otet de mere
Lamaile se spala, se taie in bucatele si se curata de samburi. Peste ele se adauga sarea, jumatate din cantitatea de apa si totul se pune in blender (eu nu am avut blender normal si am folosit un stick-blender care si-a facut treaba la fel de bine) unde se mixeaza bine bine, pana totul devine ca o crema.
Se adauga restul de apa, otetul si totul se pune la fiert pret de vreo 10 minute.
Apoi, dupa ce compozitia se raceste, turnati intr-un recipient si gata! Curata foarte bine, este natural, biodegradabil, sanatos pentru familie, ieftin SIII miroase fantastic!

Merci Laura!:*


15 comentarii:

  1. l-am facut si eu de 3 ori pana acum , o data reteta ei nemodficata iar ultimile dati am inlocuit apa cu decoct de nuci. imi place mult, este naturala, nu ataca pielea in schimb nu este asa ieftina... am facut un calcul si a depasit 8 lei... ma rog...oricum este ceva mai deosebit ca miros si ingrijire.
    ai un blog super, te admir deseori!

    RăspundețiȘtergere
  2. offtopic: ai pus deodorant si balsam de buze!!!!!!!!!!!!! Yay! Eu mi-am luat ingredientele necesare sa-l fac, dar nu am avut timp sau chef :D

    RăspundețiȘtergere
  3. maaaama cat mi-am stors creierii sa gasesc reteta asta si vroiam sa te intreb caci imi amintisem ca te aflai printre comentatori.

    Am stat doua saptamani cu lamaile in frigider si nu am lasat pe nimeni sa sa atinga de ele :))

    RăspundețiȘtergere
  4. super idee! pacat ca nu am blender....

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna foarte interesant...dar am o intrebare pentru cele ce l-au folosit: curata ok si grasimea, uleiul? Mersi

    RăspundețiȘtergere
  6. oare de ce nu mi-a ramas acel galben frumos?

    in blender ai adaugat treptat apa si sarea?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Claudia:
    Da, Claudia, curata destul de bine...poti sa lasi vasele la inmuiat in apa cu acest detergent si dupa aia se curata chiar usor:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Luthelo:
    Eu le-am adaugat pe toate odata si a fost ok. In privinta culorii, mie mi-a iesit un fel de portocaliu in locul galbenului frumos de pe blogul Laurei...teoria mea glumeata este ca lamaile sunt mai galbele in Italia (Laura locuieste acolo):)

    RăspundețiȘtergere
  9. of, eu nu am pus coaja..trebuia si coaja, nu/?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Luthelo:
    Da, chiar trebuia sa coaja:)

    RăspundețiȘtergere
  11. mie nu mi se pare asa scump , avand in vedere ca pui doar 200 gr sare si 100gr otet , doar lamaile costa mai mult dar detergentul obisnuit nu e mai ieftin .... sare cam 60bani otetul 60 bani , apa aproape gratis ,lamai sa zic maxim 3 lei deci costa 4,2 lei si daca gasesti lamai mai ieftine e si mai bine , iar otetul si sarea le mai poti folosi de inca 4 ori ...eu am facut reteta cu otet normal si in cantitate mai mare si a fost ok , spala foarte bine orice si aragaz si gresia, dulapurile ...singura chestie e ca nu face spuma .

    RăspundețiȘtergere
  12. Demult cautam si eu o reteta de detergent de vase homemade pentru vasele lui bebe ca nu prea sunt incanatata sa le spal cu deternet de vase din comert...o sa o fac asta chiar azi!mersi mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. 400 g de apa sau 400 de ml?
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  14. Mariana, este vorba de 400 g, insa nu este gresit daca pui 400 de ml.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acum am primit fulgii de sapun si as vrea reteta de detergent de vase cu fulgi de sapun, dar nu pot deschide pagina. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere