Men, men, men...


Azi ne ocupam de "el"...el cel care trebuie sa se barbiereasca o data la cateva zile, el care e neatent, se mai taie si se irita dupa barbierit si are nevoie de un after-shave calmant, bun si natural.

Splash after -shave...
...
adica after-shave lichid, din ala pe care-l picuri in mana si apoi faci splash-splash pe fata:)
Aveti nevoie de:
 
-o apa florala cumparata sau preparata in casa ca aici , preferabil cu un miros fresh si masculin (o puteti face din frunze de menta, rozmarin sau ce va inspira pe voi...sau combinatii de mai multe plante).  
-tinctura de galbenele  
-tinctura de musetel  
-uleiuri esentiale de lavanda, cedru si tea-tree  
-glicerina vegetala
    Adaugati tincturile in apa florala astfel incat proportia sa fie de 1:3, adica o parte tinctura la 3 parti de apa florala sau mai bine zis un sfert din cantitate sa fie tinctura si 3 sferturi apa florala. Completati cu o lingurita de glicerina vegetala la 100 ml lichid si cateva picaturi din uleiurile esentiale mentionate.

    Daca nu dispuneti de apa florala sau de timp pentru a o prepara, o puteti inlocui cu apa distilata, desi ar fi de preferat prima metoda.

    O alta idee de spash aftershave ar fi urmatoarea:
    • 25% tincturi de galbenele si musetel
    • 35% gel de aloe
    • 35% apa distilata
    • 5% glicerina si uleiuri esentiale

    Cealalta categorie de after-shave este Balm after-shave , adica un balsam dupa barbierit care hidrateaza, calmeaza si vindeca.
    Aveti nevoie de:
    • 25% unt de shea (sau shea si avocado)
    • 75% ulei de samburi de struguri sau migdale dulci
    • galbenele, musetel, 1-2 batoane de scortisoara, cuisoare, coaja de portocala, coaja de lamaie (plante uscate)
    Incalziti pe baie de abur untul de shea pana se topeste dupa care adugati-l peste uleiul lichid. Puneti plantele intr-un borcan de sticla si apoi turnati uleiul peste ele pana la acoperirea completa si apoi inchideti bine capacul. Lasati la macerat timp de 2 saptamani intr-un loc calduros, agitand continutul din cand in cand. Apoi strecurati uleiul si transferati-l in recipientul preferabil de sticla care va avea onoarea sa stea pe etajera din baie...pastrati inauntru batonul de scortisoara, cateva cuisoare, cojile uscate de lamaie si portocala mai ales daca sunt taiate frumos in spirala:)

    Daca doriti acest Balm after-shave fara sa trebuiasca sa asteptati 2 saptamani, pur si simplu puneti cateva picaturi de uleiuri esentiale de lavanda, cedru si tea tree in uleiul vegetal si e gata de a fi folosit.

    Asa ca hai fuga la bucatarie si consolati-va cu acest balsam persoana masculina din casa, persoana care pana acum probabil credea ca timpul petrecut citind acest blog este inutil. Na ca i-am demonstrat ca nu e asa:P


    4 comentarii:

    1. Mi-a placut finalul mai ales!
      Al meu nu comenteaza decat ca lotiunea tonica miroase "urat" (de la tinctura de propolis), dar apreciaza ca macar e mai sanatoasa si mai ieftina decat cele din comert.

      RăspundețiȘtergere
    2. @Sadie:
      hehe, mai stiu eu pe cineva care se plange ca stau prea mult la calculator...dar in legatura cu chestiile pe care le prepar, e all in, ba chiar le si foloseste cu drag:D

      RăspundețiȘtergere
    3. Buna. Am citit ca uleiul din seminte de struguri e bine sa fie pastrat sub 19 grade. Produsele care au in componenta acest ulei trebuie pastrate la frigider? Mai sus scrie ca balsamul se poate pastra si in baie. Sau are doar o perioada de valabilitate mai mica? As vrea sa imi fac un scrub in care sa pun si ulei de struguri. Multumim pentru retete. Ai un blog minunat.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. In general acest gen de produse trebuie pastrate intr-un loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui, nu neaparat in frigider; posibil ca acea recomandare sa fie valabila in cazul uleiului de samburi de struguri insa cand acesta este incorporat in alte produse (mai ales daca acestea contin diverse unturi vegetale sau uleiuri mai rezistente) nu mai este nevoie sa fie tinut la frigider. Scrubul iti recomand sa il prepari in cantitate mica, pentru o singura utilizare, maxim 2.

        Ștergere