Leapsa - inceputurile mele intr-ale sapunaritului


Salutare, tuturor! Am primit acum ceva vreme o leapsa interesanta de la Luthelo  (Lore) care presupune sa povestesc despre inceputurile mele intr-ale sapunaritului, mai precis, experienta primului sapun, insotita si de poze. Am tot amanat onorarea acestei intrebari deoarece vroiam neaparat sa va ofer si o poza cu primul meu sapun, motiv pentru care m-am aventurat sa il caut in magazia in care zace...nu l-am gasit asa ca iata-ma povestindu-va doar cum a fost. Din faptul ca acum zace intr-o magazie se poate trage foarte usor concluzia ca primul meu sapun a fost un esec, un esec foarte mare inca:)) Dar de atunci a trecut mult timp, timp in care am experimentat si am invatat multe astfel incat sa va pot oferi un sapun deosebit, natural, numai cu ingrediente de cea mai buna calitate.

Revenind la primul sapun totusi, imi amintesc ca incercasem sa fac un sapun cu fulgi de cereale si miere...nu mai tin minte exact cum a decurs tot procesul sau ce am gresit la el insa am in minte imaginea clara a sapunului care era maroniu si arata la fel ca un baton de musli la o scara mai mare, plin de goluri peste tot, plus ca mai avea si parti de unt si ulei neomogenizat care zaceau pe-acolo si ii dadeau un aspect tare lucios..exact ca un baton de musli:))

Al doilea si al treilea sapun insa au iesit muuuult mai bine, chiar mi-au placut extrem de mult...unul era unul cu lapte, miere, vanilie si mac...mirosea divin deoarece tin minte ca pusesem multe multe multe batoane de vanilie in el...era super-dulceag, super-hidratant, mai si exfolia, era grozav, ce sa mai!...celalalt era tot cu lapte (aveam eu o chestie cu laptele in perioada aia) si tin minte ca il batusem atat de mult cu mixerul incat a iesit un sapun aerat, spongios, care plutea in cada (era super ca nu exista pericolul sa il pierzi prin apa:D), mirosea tot dulgeac, insa un dulce temperat de mirosul boabelor de cafea cu care l-am decorat.

Aici aveti o poza cu cateva sapunele care deja nu mai erau printre primele...printre ele se afla si sapunul anticelulitic, singurul  a carui reteta am pastrat-o de atunci, fara absolut nici o modificare... Diferenta consta in faptul ca intre timp am invatat sa fac niste fotografii decente care sa prezinte un produs in toata splendoarea lui...nu cum este caricatura asta de poza, de care mi-e si rusine:))

Mai departe, povetea este cunoscuta...

O seara placuta sa aveti, dragilor!

P.S. Update in legatura cu unturile de corp promise: sunt gata preparate si ambalata, doar isi asteapta eticheta frumoasa pe care o am in minte , eticheta pe care, atehnica asa cum sunt, mi-e cam greu sa o transpun pe calculator... dar, fiind o "Maiden in distress", s-a gasit un "Prince charming" care sa ma ajute iar acum astept rezultatul rugamintilor mele:P






3 comentarii:

  1. hei Ioana, ma bucur sa vad primele tale realizari in materie de sapunarit. Mie imi iesiseraaertate doar la rebatchuringuri si am unul acum reusit si cu doua resturi de la tine+ doua de la lorelai+ 2 de la mine si unul de la Monalicious(o prietena) si a iesit demential.

    Sapunelul anticelulitic arata bine inca de atunci si am vazut ca e vandut foarte bine si acum. Spor la vanzari in continuare!

    Si multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, de cand astept cremele de corp!As dori sa comand multe de pe site dar astept cremele ca sa pot lua un pachet mai consistent si sa platesc taxele o data, si poate fac si o comanda mai mare de 50lei :-D! Sper totusi sa nu se termine vreun produs pana apare crema ca ma supar tare, tare. :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Luthelo:
    Hey, merci de vizita si de urare:) Succes si tie in continuare, abia astept sa iti vad noile creatii:P

    @Anonim:
    Promit eu ca nu se termina nici un produs pana apar cremele...insa weeknedul asta ar trebui sa fie gata:)

    RăspundețiȘtergere