Produse cosmetice naturale multifunctionale


Pana acum ceva timp, de fiecare data cand plecam intr-o calatorie, pe langa troler-ul plin cu haine mai aveam si un rucsac doldora de cosmetice. Gaseai acolo de toate: crema de zi, crema de noapte, crema de ochi, vreo doua lotiuni de corp, poate si un ulei de masaj, demachiant, demachiant pentru ochi, lotiune tonica, gel de curatare, eventual si o masca (just in case), deodorant, balsam de buze, crema de maini, balsam de cuticule, dischete demachiante,  gel de dus, sampon,  balsam si cred ca e de-ajuns pentru a umple un rucsac, nu? Plus chestiile de make-up care nu ocupa mai mult de un portfard in cazul meu.

De cand am inceput sa folosesc exclusiv sapunuri si cosmetice naturale bagajul meu cosmetic s-a redus simtitor. Si am observat asta cel mai bine saptamana trecuta cand am fost in Maramures. Plecarea a fost foarte spontana, ceva de genul: "Hai ca plecam in 30 min, fa-ti bagajul!", asa ca nu am avut prea mult timp la dispozitie pentru impachetat si cu atat mai putin pentru cosmetice...dar, cu toate astea, cat am fost plecata nu mi-a lipsit absolut nimic desi am avut doar cateva produse. Sa va spun care au fost acestea: 

*pasta si periuta de dinti:))

*deodorantul Jovis care m-a tinut proaspata tot sejurul, si cand zic proaspata ma refer la nici o dara de miros neplacut desi am facut ceva drumetii si catarari pe munte. Stiu ca au aparut cateva comentarii despre acest deodorant in care cativa clienti sunt nemultumiti de faptul ca e cam sfaramicios dar acum trebuie sa rectific si sa zic "era sfaramicios" deoarece i-am modificat formula si acum e numai bun de intins pe piele. Problema aparuse pentru ca l-am preparat dupa reteta creata in vara, cand temperaturile erau mari si era necesara o consistenta mai solida pentru a face fata caldurii insa aceasta consistenta a devenit sfaramiciosa in loc de cremoasa odata cu racirea vremii. Oricum, l-am modificat si acum e super ok. 

*am luat cu mine doua sapunuri naturale (bine, mi-ar fi ajuns si unul dar am vrut sa alternez), cel cu castravete si cel cu argila si carbune medicinal care mi-au tinut loc de: gel de dus, lotiune de corp, demachiant, gel de curatare deci, din start in loc sa iau 4 produse am luat doar unul;) 

*pentru hidratare eu sunt dependenta de untul de shea insa nu stiu cum s-a intamplat dar acum l-am uitat pur si simplu, nu era prin preajma la momentul impachetarii si am uitat de el. Noroc ca aveam in portfard o sticluta de 10 ml ulei de migdale dulci pe care il folosesc pe post de demachiant pentru ochi. Tin sa va spun ca e absolut minunat, indeparteaza impecabil orice machiaj, oricat ar fi el de incarcat (de rimel waterproof nu stiu deoarece nu folosesc)...eu in general mai intai imi umezesc ochii cu apa (si machiajul de intinde) dupa care aplic ulei de migdale si sterg cu o discheta demachianta lavabila si nu ramane absolut nici o urma negricioasa. Ceea ce imi place mult este ca acest demachiant actioneaza si ca o crema de ochi deoarece lasa pielea hidratata si elastica si chiar netezeste liniile fine din jurul ochilor. Pentru ca, dupa cum v-am spus, am uitat untul de shea, am folosit uleiul de migdale si pe post de crema de fata, aplicat pe pielea umeda si masata pana la absorbtia completa...este excelent! Concluzie: uleiul de migdale a inlocuit 3 produse. Ba nu, 4, deoarece l-am folosit si pe post de balsam de cuticule;) 

*am mai luat cu mine 3 dischete demachiante lavabile care au ocupat considerabil mai putin loc decat un pachet de dischete clasice, de care as fi luat inainte.

*sampon si balsam nu am luat deoarece nu am avut nevoie (si am fost plecata aproape o saptamana). Inainte de a pleca m-am spalat pe cap cu un sampon solid facut de mine si primul lucru pe care l-am observat a fost ca parul nu se mai ingrasa la fel de repede...daca inainte ma spalam pe cap de 2-3 ori pe saptamana, acum imi este de-ajuns o singura data, maxim de doua ori (depinde de produsele de styling folosite).

*un balsam de buze Jovis mai special, facut cu menta si cacao (il veti regasi curand si in magazin) care a avut atat rol de hidratare cat si de stralucire intensa (v-am zis ca e mai special decat cel deja aparut).
Bilantul este urmatorul: in loc de 18 produse voluminoase cat as fi carat dupa mine inainte, acum  am luat doar 5 naturale, sanatoase, extrem de eficiente si multifunctionale care nu mi-au ocupat mai mult de un portfard, cu tot cu periuta si pasta de dinti pe care nu le-am inclus in numaratoare. Cool, nu?
Bine, asta a fost minimul minimorum, deoarece as fi putut si acum sa-mi iau o crema de corp si una de fata, ulei de corp etc dar daca sunteti in lipsa de spatiu de depozitare si timp de pregatire, recurgeti cu incredere la sapunurile si cosmeticele naturale. Pe mine m-au salvat...asta ca sa nu mai vorbesc de banii economisiti.

Daca sunteti genul spontan, predispus la plecari neasteptate cred ca v-ar fi de mare ajutor sa aveti acolo gata pregatit un portfard care sa contina minimul enumerat de mine, plus un sampon solid (otet de mere pentru clatire va puteti cumpara de oriunde ati ajunge,fara sa coste cat un balsam de par normal:P).

Voi cum stati la capitolul asta? Care sunt produsele cosmetice pe care e musai sa le luati in orice calatorie?

 P.S. "Jovis - homemade beauty" a fost desemnat blogul saptamnii pe Sindesign's Blog ceea ce nu poate decat sa ma onoreze si sa ma bucure. Check it out!

Si ca tot suntem la capitolul asta, puteti gasi diverse articole de-ale mele pe  site-ul medicina-naturista.ro

2 comentarii:

  1. Si eu folosesc uleiul de migdale pe post de crema de fata, iar pre frunte uleiul de sambure de struguri, am inteles ca e bogat in antioxidanti si e bun impotriva instalarii ridurilor (am 3 linii fine deoarece "vorbesc" cu fruntea...)
    Am primit si cadoul, multumesc! Momentan e departe de mine, dar e in siguranta si in cateva saptamani o sa ma pot bucura de el. Acum sunt ca tiganul cu cortul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte Cool!!! vreau si eu asa:) ma dispera gadul de a pleca in vacanta si a fi nevoita sa atatea cosmetice dupa mine:(

    RăspundețiȘtergere