Recomandari pentru ingrijirea pielii in sezonul rece - partea II

In ingrijirea pielii pe timpul sezonului rece, mainile reprezinta un capitol important...ele saracele sunt expuse zi de zi factorilor de mediu, ele tremura de frig si tot lor li se usuca pielea de la vant, ele intra in contact cu detergenti nocivi, ele fac toata "treaba" si tocmai pentru ca sunt atat de importante trebuie sa le acordam o atentie speciala.

Scrub
Pentru maini de o finete absoluta mai intai aveti nevoie de o exfoliere care sa indeparteze toate celulele moarte si sa pregateasca pielea pentru hidratare.

Va trebuie: 
-o lingura de zahar brun (sau alb)  
-o lingura de sare de mare  
-o ligura de ulei de masline sau orice alt ulei vegetal preferati  
-o lingurita de scortisoara; scortisoara are avantajul de a stimula circulatia si de elimina mirosurile neplacute de pe maini capatate de la gatit sau gradinarit insa daca preferati alt miros, pur si simplu eliminati scortisoara si adaugati cateva picaturi din uleiurile esentiale preferate
    Amestecati bine toate acestea si apoi masati bine de tot mainile cu acest amestec.

    Night treatment
    Pe baie de abur, amestecati unt de shea, unt de avocado si ulei de galbenele in cantitati egale, turnati in recipientul dorit si asteptati sa se raceasca. Inainte de racirea amestecului recomand sa adaugati si niste ulei esential de tea tree, cunoscut pentru proprietatea sa de a vindeca pielea uscata, alaturi de faptul ca este antimicrobian. Cu acest unt hidratant obtinut, oferiti mainilor un masaj relaxant (ideal ar fi sa vi-l faca altcineva:P) si apoi bagati-va mainile in niste manusi calduroase timp de cateva ore..cel mai bine ar fi sa faceti asta inainte e culcare. A doua zi pielea mainilor va fi fina precum cea a unui bebelus...garantat!

     Daily treatment
    Eu am o problema cu sapunurile lichide din toaletele publice care usuca ingrozitor pielea...m-am obisnuit cu cele facute de mine insa nu imi este deloc comod sa car dupa mine unul cu care sa ma spal pe maini cand nu sunt acasa. Asa ca am schimbat perspectiva pentru rezolvarea problemei si a inceput sa-mi fie nelipsit din poseta un massage bar tinut intr-o cutiuta draguta, speciala pentru  transportul lui, de care va veti putea bucura si voi in curand. 

    Massage bar-ul, facut numai din ingrediente cu o capacitate foarte mare de hidratare, unt de cacao, ulei de masline si samburi de struguri, ceara de albine, pastreaza pielea mainilor moale si fina indiferent de circumstante, pe o perioada foarte lunga de timp, ceara de albine fiind responsabila pentru filumul protector care se asterne pe piele dupa aplicare, mentinand hidratarea la un nivel optim.

    Daca vara massage bar-ul avea o textura prea concentrata pentru pielea mea care nu are probleme cu uscaciunea pe timp de vara, in sezonul rece vreau sa va spun ca nu ma mai pot desparti de el...de cand il folosesc, problema pielii uscate si dureroase de pe maini a devenit doar o amintire vaga asa ca nu pot sa nu vi-l recomand si voua...este crema de maini ideala!:) 
    Il gasiti aici (in magazi va fi disponibil din nou cam in 2 zile). 

    Optional, va puteti prepara si un ulei de masaj pentru maini, folosind ulei de migdale dulci, ulei de galbenele si de catina si ce uleiuri esentiale vreti voi.

    V-am pupat!
     

    3 comentarii:

    1. Si eu am aceeasi problema cu sapunurile de la serviciu, dar am rezolvat oarecum problema aducandu-mi de acasa un sapun handmade. Astfel nu trebuie sa ma cremuiesc toata ziua pe maini.

      RăspundețiȘtergere
    2. Produsele tale au un mare "dezavantaj" si anume ca sunt naturale!Si, deci, "isi fac treaba f bine" asa ca le folosesc mai rar si asta inseamna ca se consuma mai incet si nu pot comanda mai des!Mi-ar placea sa cumpar tot magazinul o data si sa ma rasfat

      RăspundețiȘtergere
    3. Suna bine! Ma incanta ideea scrubului!
      Pentru a contracara uscarea mainilor, eu tin in geanta niste unct de cacao intr-o cutiuta de Nivea mica.

      RăspundețiȘtergere