Masti pentru fata

Da, stiu ca ziceam la un moment dat ca ma enerveaza retetele pentru masti de fata...dar tot atunci mai faceam precizarea ca voi publica si retete de masti doar daca voi gasi unele cu adevarat grozave. Ei bine, am un set de trei retete care cred ca merita impartasite:)

Inainte de asta insa, trebuie sa recunosc faptul ca eu sunt o persoana comoda si prefer mastile gata preparate, pe care doar le iau din cutie si le pun pe fata sau cele uscate care trebuie doar amestecate cu un lichid...asta in loc sa o prepar pe loc, inainte de aplicare. Asadar, aceste trei masti se pot pastra in cutiute cosetice, pentru o perioada mai indelungata, preferabil la frigider. Eu am tinut una in jur de doua luni, fara conservanti, la temperatura camerei...dar la frigider este cel mai bine:)

Masca hidratanta cu migdale, ovaz si miere
Aveti nevoie de:
-o lingura de fulgi de ovaz
-o lingura de midgale macinate
-o lingurita de miere
-o lingurita de ulei de migdale dulci
-jumatate de lingurita de glicerina vegetala

Toate astea le mixati cu blender-ul pana obtineti consistenta unei creme (daca vi se pare prea moale, mai adaugati fulgi de ovaz sau migdale; daca este prea tare, mai adaugati miere sau ulei). Apoi depozitati intr-o cutie, preferabil la frigider si folositi masca ori de cate ori simtiti nevoia, dupa o curatare in prealabil a fetei. Trebuie sa stati cu ea pe fata cam 10 minute.

Masca de curatare a porilor cu trandafir si carbune medicinal
Aveti nevoie de:
-1/2 lingura argila verde
-1/2 lingura argila alba
(sau puteti folosi orice argila gasiti, in lipsa celor doua)
-o lingura carbune medicinal
-o lingura petale de trandafir macinate
-3 picaturi ulei esential de geraniu

Aceasta este o masca uscata asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati bine ingredientele. Inainte de utilizare, amestecati o cantitate suficienta cu apa si gel de aloe vera, pana se formeaza o pasta. In loc de apa puteti folosi si o infuzie de plante. Aplicati amestecul pe fata si asteptati pana cand masca se usuca pe fata, formandu-se ca o crusta, inainte de a curata cu apa calduta.

Masca nutritiva si intens hidratanta pentru ten fara vitalitate, tern 

Aveti nevoie de:
-o lingura unt de samburi de caise/macadamia/avocado
-o lingura de miere
-o lingurita de granule de polen macinate
-o lingurita de pudra de ghimbir si faina de mustar
-puteti adauga si cateva picaturi de laptisor de matca pur, daca aveti

Se amesteca toate ingredientele cu blenderul pana la omogenizare si obtinerea unei texturi cremoase. Deoarece contine pudra de ghimbir si faine de msutar, aceasta masca poate fi iritanta pentru tenurile sensibile insa tot aceste ingrediente ajuta la stimularea circulatiei si redarea vitalitatii tenului. 

Sper sa va placa...sunt preferatele mele:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu