Sunt trista

Azi vreau sa va povestesc niste chestii tragic-comice care mi s-au intamplat saptamana asta. Da, stiu, neinteresant, dar se pare ca atunci cand detii un blog, acesta este o modalitatea foarte la indemana de a-ti varsa naduful.

Numarul 1
Incepem seria cu "Povestiri fermecate de la Posta Romana".
Eu merg des la posta, o data pe zi, uneori chiar de doua ori, si petrec in medie 45 min acolo in fiecare zi...cunosc toate lucratoarele, le stiu turele, concediile, ele ma stiu pe mine, mai discutam si chestii personale, ne mai facem urari si cadouri de Craciun. Cel mai des interactionez cu doamnele de la colete si de la mandate. Bineinteles, ca am si eu preferatele mele, si ma straduiesc sa vin pe tura lor, pentru ca stiu ca ma servesc repede si eficient, sunt amabile si dragute cu mine.

La polul opus se afla cea mai acra femeie in viata, careia, daca vreti sa ii simtiti din plin acreala, va invit la Constanta sa trimitem impreuna niste colete...veti putea savura atunci privirile mai nervoase cu fiecare colet asezat timid pe tejghea, lipsa unui raspuns la obisnuitul "Buna ziua", lipsa unui raspuns la politicosul "multumesc", si probabil cea mai scazuta viteaza de efectuare a operatiilor postale. Dar asta e, trecem peste toate, mai sunt si oameni din astia...

Asta pana AZI, cand pur si simplu m-a scos din sarite. Ei bine, pe la inceputul saptamanii trecute, am facut o comanda de diverse produse, comanda care mi-a fost expediata pe data de 12 ianuarie, din Bucuresti. Dupa 2-3 zile, evident m-am dus la posta sa intreb de colet..doamna cea acra imi raspunde ca.nu venise, ok. 

Trece weekend-ul, sunt din nou prezenta la posta intreband de colet...respectiva doamna iar imi zice ca nu venise. Lucrurile incep sa devina ciudate. Am mai intrebat de cateva ori, ultima oara pe data de 20, adica la 8 zile!!! dupa ce a fost trimis coletul...nu venise. Incep sa pun intrebari, ce si de ce si cum, ca ar fi trebuit sa ajunga pana acum, ce se poate face bla bla...raspunsul a venit acru: "Da' de unde sa stiu eu?" Dar tu pentru ce lucrezi acolo??!...sa stiu eu ce se poate face? M-am enervat, i-am zis ca nu este posibil, ca trebuie sa caste mai bine ochii bla bla(bine, nu exact cu cuvintele astea:D), la care domna imi tranteste nervoasa pe tejghea lista cu notificari de sosire, sa verific eu, daca nu o cred...i-am intrat in joc, si am inceput sa verific  fiecare hartiuta, in timp ce diametrul ochilor ei crestea amenintator iar tonul vocii de asemenea.  Noroc ca a vazut "discutia" si o colega de la alt ghiseu, one of the good guys, si m-a preluat de pe capul acriturii, si a vorbit cu mine ca un om, m-a intrebat de colet, ce si cum a fost trimis, ca trebuie sa il cautam bla bla.

In fine, am venit a doua zi cu codul de preluare al coletului in dinti, hotarata sa lupt pentru coletul meu, indiferent cate ghiulele acre va fi nevoie sa indur pentru asta...la ghiseu era preferata mea, huh,  (mi-am lasat armura jos), care, mi-a spus vesela si senina ca am un colet...care ajunsese de pe data de 13 (era prafuit deja saracul la cat statuse acolo), adica de 8 zile, interval in care intrebasem de nenumarate ori de el, si am primit acelasi raspuns acru de la cea mai acra femeie... "nu-i nici un colet!" Ei, ziceti voi, chestia asta nu merita o reclamatie?!

Numarul 2
Cineva mi-a rupt o oglinda de la masina...masina parcata...oglinda de pe partea cu trotuarul. Deci un cretin, ca altfel nu pot sa ii zic, a considerat ca oglinda laterala a unui Smart For Four ii sta in drum in timp ce trecea pe trotuar, si probabil i-a dat un picior de s-a facut tandari saraca, si am gasit-o dimineata atarnand intr-un fir..iar acum Ioana umbla cu oglinda prinsa cu scotch, asta pana va gasi una noua, petru care va da cateva milioane bune. How cool is that?

Numarul 3
Mi-am comandat niste cutii de carton de la o firma, pentru expediatul coletelor. Am platit prin transfer bancar, totul bine, produsele urmand a fi trimise prin Fan Curier. Nu se metiona taxa de transport, am calculat eu ca ar fi trebuit sa fie in jur de 35 lei. Cand ajung la sediul firmei de curierat, stupoare...aveam de patit ditamal 88 de lei, pentru un colet de 16 kg, fara ramburs, adica aproximativ 40% din valoarea coletului!!! De ce? Pentru ca cei de la firma au considerat de cuviinta sa imi impute mie si taxa pentru faptul ca s-a deplasat curierul la ei la firma (localizata intr-un satuc, la o anumita distanta de localitatea in care avea sediu Fan Curier), pentru a lua coletul...iar toata treaba asta, preluatul coletului de la ei de la firma (in loc sa duca ei coletul la curier), m-a costata pe mine in jur de 54 de lei!!! Este ca si cum mi-as pune eu clietii sa-mi plateasca taxi-ul sau benzina pentru drumul pana la posta pentru a le trimite coletele. Le-am trimis un mail legat de treaba asta....sunt curioasa ce o sa raspunda.

Numarul 4...finally.
Mi-a disparut catelul...Ottutz...caniche-ul meu negru, sufletelul meu, primit cadou de ziua mea, de la un drag  coleg de liceu.
Intr-o zi, pur si simplu nu s-a mai intors acasa:(  Obisnuia sa mai lipseasca 2-3 zile, insa numai impreuna cu celalalt catel, Tobi...a trecut deja o saptamana, Tobi sufera si el...

Aceasta din urma intamplare este singura care m-a intristat. Este posibil, sa te trezesti cu oglinda da la masina rupta, sa te scoata din fire o tanti acra de la posta, sa fi tratat cu desconsideratie de catre o firma al carei client esti, dar seara, cand te bagi in pat, observi ca asta nu mai conteaza, oricat de nervos si indignat ai fost pe moment, si ca lucrurile de genul asta trec usor ca o adiere si nu se aduna nicaieri...asta in comparatie cu pierderea unui sufletel drag....


Noapte buna!

16 comentarii:

  1. Doamne! Cu adevarat ai avut o perioada grea...de ce nu pui un anunt pe facebook? Poate il vede cineva pe cutulica! Chiar si pe stalpi prin zona...

    RăspundețiȘtergere
  2. imi pare foarte rau pt catelusul tau,sper sa il gasesti cat mai curand,nu are microcip?Daca avea mergeai la politie sa il localizeze.Eu as inebuni daca s-ar pierde fetita mea,din fericire nu s-a pierdut niciodata caci am avut grija sa nu fie lasata afara niciodata singura,are si microcip de cand am luat-o.Te sfatuiesc sa pui anunturi cu poza lui,poate se gaseste cineva care l-a vazut sa te contacteze,fi tare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Jovis imi pare tare rau pentru catelusul tau, caci ai dreptate peste celelalte lucruri se poate trece ca peste multe alte neajunsuri in viata. Sper sa se intoarca repede sau sa il gaseasca un suflet milostiv si sa ti-l inapoieze. Mult succes si curaj! Sa ne tii la curent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ufff... M-ai intristat si pe mine :(
    Sper din suflet sa se intoarca catelul tau cu bine. Va tin pumnii la toti trei!

    Cat despre celelalte intamplari, din pacate, fac parte din viata noastra zilnica. Daca numai am avea toti respect pentru munca pe care o facem si pentru cei din jurul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  5. .. poate si-a gasit o iubita, vine el cand ii trece. Cat despre "doamne", cred ca fiecare oficiu postal are o asemenea "doamna" si chiar merita un asemenea "premiu", adica reclamatie poate se mai indulceste !

    RăspundețiȘtergere
  6. Off ... trista zi. O sa ma uit atenta la toti cateii de pe strada poate il gasim si pe al tau. Undeva tot trebuie sa fie.
    Si...in legatura cu posta si eu incep sa fiu din ce in ce mai suspicioasa. Inainte imi ajungea un colet din Uk in 4 zile si acum astept de 20 de zile si nu mai ajunge.
    Cred ca o sa ma duc sa ma cert si eu, altfel risc sa ma trezesc fara colet si cu banii dati.

    RăspundețiȘtergere
  7. te-am citit azi dimineata si- mi pare nespus de rau, cand necazul vine, nu vine singur!
    cu posta si eu am avut maaaaari necazuri! dar i-am facut sesizare imediat la diriginte de posta si ca sa fiu sigura am facut si prin email.

    cu catelul asta este cel mai tragic pentru ca te-ai atasat... offff!
    cu oglinda, am patit la fel ca tine dar am agatat-o eu intr-un gard viu si praf s-a facut!

    imortant este sa poti sa stergi cu buretele toate relele, altfel te domina si iti este mai rau! numai bine si mult putere in noul an!

    RăspundețiȘtergere
  8. Off cate ai patit :( Si toate intr-un timp asa scurt! Sper sa vina si zile frumoase pentru toate relele astea, sa zambesti si sa te gandesti amuzata la toate astea, in timp. hugs!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ufff...M-am intristat si eu :(
    Sper din suflet sa se intoarca cu bine catelul tau. Va tin pumnii la toti trei!
    Cat despre celelalte intamplari, din pacate, fac parte din viata noastra zilnica. Daca numai am avea mai mult respect pentru munca pe care o facem si pentru cei din jurul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  10. E mascul? Cred ca incepe perioada de imperechere si s-ar putea sa lipseasca chiar mai mult. Sper sa ajunga cu bine acasa.

    referitor la tanti acra ca sa se inveteh minte chiar trebuie reclamata. Cat de nepoliticoasa!!!
    Eu pe astia care nu raspund la salut continui sa repet formula si crede-ma vor raspunde

    si de transport...eu intotdeauna intreb cat costa.:d ma prevenise o mamica care patise la fel

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow, va multumesc mult pentu sustinere:)
    Catelusul nu s-a pierdut in Constanta ci in satul meu natal...deci nu prea are rost sa pun afise pentru ca toata lumea il cunoaste deja. Ziceam ca si inainte mai disparea cu zilele, cand era perioada de imperechere, dar asta numai impreuna cu celalalt catel, care este si el mascul...acum a disparut de unul singur, si a trecut deja o saptamana:(

    Cat despre tanti de la posta, maine o sa fiu prezenta acolo sa fac o reclamatie.

    Iar la final, sper sa ma gandesc amuzata si toata astea si sa zambesc, draga Ina:)

    @Luthelo: Draga Lore, crede-ma ca eu ii tot repet salutul si multumescul de aproape un an..si nimic:)) Ii trebuie respect pentru munca pe care o face si pentru cei din jurul ei, dupa cum zicea si Cristina...

    @Clarra: Merci mult de urare si sustinere:)

    @Anca & Albastrikmica:
    Dragele mele, nu prea are rost sa pun anunt pe facebook sau afise, fiind intr-o localitate mica...oricum, multumesc pentru idei:)
    Si sper sa nu vi se intample si voua sa va pierdeti catelul...

    @Deea: Multumesc, draga mea, pentru incurajari:)

    @Cristina: Ai dreptate, aceste intamplari chiar fac parte din viata noastra...si trebuie sa ne obisnuim cu ele...

    @Mihaela: Da, se pare ca fiecare posta are o lucratoare acra, fiecare scoala are un profesor naspa, fiecare magazin are cate o vanzatoare beserviabila...:D

    @Tulpina Rosie: Chestia cu coletul chiar ar trebui sa te ingrijoreze deja. Mult succes la posta:):*

    RăspundețiȘtergere
  12. @jovis..nu cred ca ai inteles..stau in fata lor si repet pana la 5-6 ori salutul pe diferite tonalitati. Ia incearca

    RăspundețiȘtergere
  13. Of, sper sa se intoarca, m-a intristat si pe mine :( Ai dreptate, toate palesc (si bune, si rele) atunci cand nu-i ai alaturi pe cei pe care-i iubesti...
    Iti tin pumnii, sa ne mai zici ce si cum! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. of, mi-as dori ca nimeni sa nu treaca prin neplaceri, insa se spune ca e o lectie pe care tre sa ne-o luam. da cu asta eu nu prea ma impac deoarece nu ma prind nicicum care e lectia. dar am auzit una mai buna: ca sa primim un cadou mai mare, uneori e necesar sa-i facem loc si sa renuntam la vreun atasament prezent. asta imi mai surade si poate tristetea de acum va fi in viitor o bucurie. sper ca acesta sa-ti fie motivul si sa te vad bucuroasa cat mai curand. te pup si te sustin.

    RăspundețiȘtergere
  15. As vrea sa stiu si eu,daca se poate la ce firma a fost facuta comanda de cutii pentru ca vreau sa fac si eu o comanda si macar sa stiu ce ma asteapta.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim: Imi pare rau, dar nu vreau sa fac antireclama nimanui. Oricum, la orice firma ai apela. te sfatiesc sa intrebi de costul transportului inainte:)

    RăspundețiȘtergere