Ulei aromat de cafea

Personal, nu imi place cafeaua in mod deosebit...beau chiar foarte rar, si atunci jumatate cafea jumatate lapte. Insa mirosul ei il ador si tanjeam dupa ceva natural si hidratant pentru piele, cu miros de cafea. Dorinta mea s-a materializat sub forma unui ulei aromat de cafea, preparat in casa, foarte simplu:)

Aveti nevoie de:  

-un ulei vegetal fara miros puternic (samburi de struguri, migdale etc)  
-cafea boabe sau macinata  
-recipient de sticla
Boabele de cafea sau cafeaua macinata se adauga in recipient pana la jumatate din capacitatea acestuia, iar apoi se toarna ulei vegetal, pana la umplere. Vasul de sticla bine inchis se tine la loc cald si intunecat, vreme de 2-3 saptamani, agitandu-se din cand in cand (eu l-am tinut intr-un dulap).

Dupa aceasta perioada, amestecul se filtreaza si veti ramane cu un ulei hranitor cu miros de cafea, perfect pentru masaj sau pentru incorporat in diverse preparate cosmetice.

*Optional, puteti adauga si niste batoane de scortisoara alaturi de cafeaua lasata la macerat in ulei, pentru o aroma mai bogata.

Hugs & kisses!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
E-shop stuff

Incepand de astazi, oferta "2+1 gratis" nu mai este valabila la unturile de avocado, caise si macadamia, ci doar la cel de shea.

Sunt din nou in stoc balsamul multifunctional "Royal Balm" si mini lotiunile solide "Sweet treats", aviz doritorilor:)

Zilele acestea, la comandarea a minim 5 sapunuri Jovis (in aceeasi comanda), veti primir cadou un saculet pentru sapun crosetat manual din bumbac 100%. 
Cum il puteti folosi:  

-pe post de burete autospumant (introduceti sapunul in el fi folositi-l la dus ca pe un burete...spuma se va autogenera:) )  
-daca doriti sa oferiti sapunul cadou cuiva, saculetul poate constitui un ambalaj deosebit  
-daca il umpleti cu plante parfumate (lavanda, trandafir) si adaugati si niste ulei esential poate fi util pentru inmiresmarea hainelor in sifonier (mai ales ca lavanda alunga moliile) sau chiar pe post de odorizant auto (eu deja am unul in masina, alaturi de o crenguta de lavanda legata de snur si arata grozav)  
-acelasi amestec de plante parfumate gazduit de saculet poate fi imbogatit cu fulgi de ovaz macinati si adaugat in apa de baie
Imaginea este doar de prezentare...saculetii au culori si modele diferite.

*Oferta este in limita stocului disponibil...sunt 5 saculeti de oferit:)




4 comentarii:

  1. hmm..buna ideea cu aroma de cafea..intrebare: pt ca i am almost out of ulei de migdale..oare pot folosi ulei de avocado? sau e prea putenic mirosul

    thanks

    RăspundețiȘtergere
  2. @laurita: Nu stiu ce sa zic de uleiul de migdale...eu nu am incercat pana acum asa ca nu stiu cum miroase:) Dar poti inlocui uleiul de migdale cu ulei de samburi de struguri;)

    RăspundețiȘtergere
  3. .....intrebam de uleiul de avocado :).....avand in vedere ca cel de migdale s-a cam terminat. Ulei de samburi de struguri nu am folosit, e bun pt tenul uscat?


    ms.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uleiul de samburi de struguri este un ulei mai light, care se absoarbe destul de usor, insa nu vad de ce nu ar fi bun si pentru tenul uscat:)

    RăspundețiȘtergere