Still alive...

Salutare, dragilor:)
Stiu ca am fost destul de absenta din mediul online in ultima vreme, dar fiind in sesiune, prioritatile mele s-au schimbat un pic. Chiar mi-a fost dor de blogging, de voi, de postarile bloggerilor mei preferati...

Aveam in plan mai multe articole, pe diferite teme interesante, zic eu, insa astazi o sa ma rezum la o palavrageala scurta, care sa se incadreze intr-o pauza din sesiunea de invatat:D

Oh well, maine am un examen  pentru care am inceput sa ma pregatsc abia azi deoarece pana acum am fost efectiv captivata de "Fratii Karamazov" de Dostoievski si chiar si acum abia ma abtin sa nu mai citesc un capitol din carte intre doua cursuri:D Nu stiu de ce las tot timpul lucrurile pe ultima suta de metri, desi sunt constienta ca ar fi mult mai bine daca m-as pregati din timp...si eu care imi propusesem ca anul acesta sa fiu mai organizata! Dar, culmea, lucrurile astea facute in ultimul moment imi ies intotdeuna, dar intotdeauna, foarte bine...

Nu cred ca v-am vorbit eu vreodata despre parerea mea vis-a-vis de facultatea pe care o urmez (Ecologia si protectia mediului), dar trebuie sa stiti ca imi place foarte mult. Nu cred ca mi-as fi dorit vreodata sa fac o alta facultate, motiv pentru care eu chiar invat cu placere pentru examene:)  (sau cel putin unele examene, deoarece am si materii sau prfi cah:D). Nu stiu cum sa va explic, dar, desi in timpul semestrului nu prea ma ating de cursuri din lipsa de timp, cand incep sa invat in sesiune ma apuca asa o sete de cunoastere si imi doresc sa am timpul necesar sa colind bibliotecile si sa caut carti cu informatii extra legate de subiectul meu...si atunci imi pare rau ca nu am facut asta din timpul semestrului, insa nu din criza de timp, deloc, ci pur si simplu pentru ca as dori sa stiu mai multe decat in curs. Dar pana sa apuc sa ma dezmeticesc, examenul a trecut, urmeaza altul , pentru care ma incearca aceleasi sentimente. Si atunci imi zic: "Semestrul viitor o sa...". Anul asta insa, sunt mult mai increzatoare si sper sa se adevereasca si restul propozitiei. Stiu ca ce spun aici suna ciudat venind din gura unui student, dar asta sunt:D

Jovis Homemade Beauty este acum intr-o oarecare latenta si functioneaza in ritm redus, deci nu va asteptati la noutati pana la sfarsitul lunii. Din luna martie insa, multe lucruri se vor schimba in bine iar eu sunt atat de nerabdatoare!

Si acum pe final, trebuie sa va recomand un remediu pentru raceala 100% natural si 100% eficient, incercat pe propria piele. Zilele trecute am capatat o raceala groaznica, de care nu ma asteptam sa scap prea curand insa, in ciuda acestor fapte, astazi sunt aproape ca noua:) Ce am facut? Am baut in fiecare zi (2 zile la rand de fapt:)) un ceai delicios, cu ghimbir si lamaie preparat dintr-un litru de apa, zeama de la o lamaie si jumatate, o radacina micuta de ghimbir rasa si vreo 3 linguri de miere. Ceaiul trebuie strecurat apoi, pentru a scapa de bucatelele de ghimbir, Este extrem de aromat, dulce-acrisor-piperat, atat ca si ceai cald, dar si ca limonada cand e rece. Si pe bune ca scoate raceala din tine!:)

Hugs!



14 comentarii:

  1. Buna, Ioana! Mult succes la examen! Ai folosit ghimbir proaspat sau uscat? Pe langa faptul ca e bun pentru raceala, pare delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bafta multa la examene si asteptam noutati in martie...Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare Jovis,
    In primul rand iti multumesc (cu multa intarziere, ce-i drept) pentru pachetul primit si pentru sapunul cadou si vreau sa-ti spun ca am fost cucerita definitiv si iremediabil de sapunurile tale si de cosmeticele homemade in general : )
    Apoi as vrea sa te intreb cate ceva despre untul de shea pe care l-am comandat de la tine:
    - daca are sau nu termen de valabilitate;
    - daca este mai bine sa-l pastrez la frigider sau la temperatura camerei;
    - cam cat are factor natural de protectie solara? Dintre untul de shea si uleiul de catina care are SPF natural mai mare?
    Iti doresc mult succes in continuare pana la finalul sesiunii : )

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru urari...ce sa zic, so far so good cu sesiunea asta:)

    @Catinca: Ghimbirul folosit e din cel proaspat...e mult mai aromat decat cel uscat si are un gust lamaios-piperat:)

    @Oana: Si eu sunt foarte entuziasmata de venirea lunii martie...sper sa va placa si voua ca o sa pregatesc:)

    @Khamis: Ma bucur mult ca ti-au placut sapunurile...iti doresc sapuneala placuta in continuare:P Untul de shea este valabil cca 2 ani, adica pana pe la sfarsitul lui 2012 si nu necesita depozitarea la frigider, doar intr-un loc uscat si ferit de soare. Nu se stie exacy ce factor de protectie solara are, insa in general unturile naturale au un spf de 5-6.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. buna Ioana,
    Am si eu o intrebare despre untul de shea,este posibil sa produca iritatii?m-am dat cu el si mi-au aparut niste bubite mici pe toata fata:(mi-a placut tare mult insa dupa 2 zile de la utilizare mi-a aparut aceasta problema.mentionez ca ma ten uscat si sensibil.Multa bafta la examene,hugs>:d<
    Olgutza

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau sa te mai intreb ceva...e posibil ca printre bunatatile din martie sa se strecoare si o crema cu factor de protectie pentru plaja? ;;) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Ioana si bafta in sesiune, asteptam noutatile tale. Dar, pana atunci, am si eu o curiozitate, cand se face tombola pt luna ianuarie? Ca eu sper sa castig sa mai primesc niste produse, nu-mi ajung cele cumparate :D.
    XOXO Ale

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai facut extragerea pentru luna ianuarie? :D Astept cu nerabdare afisarea norocoasei!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Olguta:
    Este foarte ciudata problema ta avand in vedere ca untul de shea este chiar recomandat pentru pielea uscata, sensibila, iritata, pentru dermatite sau eczeme. Nu stiu care este motivul problemei tale, insa cu siguranta esti prima persoana de la care aud de asa ceva. Oricum, daca bubitele nu dispar, te sfatuiesc sa intrerupi utilizarea untului de shea si sa vezi cum reactioneaza pielea, daca intr-adevar asta a fost factoul iritant. Pupici!

    @Ale & Oana: Dragele mele, extragerea eu am facut-o, insa nu a afisat-o pe blog.Dar cred ca de acum ar fi o idee mai buna sa anunt castigatorul pe blog:D

    Pentru martie nu m-am gandit la o lotiune de plaja, insa voi lua in considerare ideea ta:) V-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Macar castigatorul a fost informat ca a castigat? :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Ioana! Pe 1 martie vor veni noutatile sau mai avem de asteptat? pupici
    Sunt nerabdatoare sa vad noile bunatati :*

    RăspundețiȘtergere
  12. @Oana:
    Draga Oana,
    La intrebarea asta voi raspunde in urmatoarea postare pe blog...un pic de rabdare:D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Astept cuminitica atunci...sunt tare nerabdatoare. Pupici

    RăspundețiȘtergere