Untul de cocos, noua mea dragoste




Da, e clar, m-am indragostit. Noua mea dragoste are mangaieri blande, catifelate, parfumate cu care ma rasfata in fiecare zi si se numeste unt de cocos, din cel mai virgin si organic:)

Si-acum sa va povestesc de ce am inceput sa vorbesc despre obiecte ca despre persoane dragi, adica de ce m-a cucerit untul asta. Pai in primul rand are cel mai fermecator miros pe care l-am intalnit la un unt vegetal...daca n-as vedea cutia in care e, as putea sa jur ca ceea ce miros este de fapt o nuca de cocos proaspat crapata. Si mai si persista mirosul asta exotic si delicios!

Mi se pare perfect pentru vara intrucat este un unt mai light, usor de aplicat, care se intinde repede si se absoarbe la fel de repede. Datorita acestui lucru am inceput sa il folosesc si pentru fata, ca tot cautam eu o alternativa mai light de hidratare pe timp de vara. Aa, e grozav si ca demachiant pentru ochi, sa stiti.

Calmeaza foarte bine pielea iritata...l-a folosit dupa o sesiune de epilat si nici ca puteam sa fac o alegere mai buna. Il folosesc si pentru par, ca masca hidratanta cam o data la 2 saptamani, si face o treaba super si la capitolul asta.

Dar tot mirosul lui deosebit l-a facut sa detina monopolul in ultima perioada asupra produselor de hidratare pe care le folosesc:D

Ca tot am revenit la mirosuri, am fost zilele trecute cu niste prietene in mall si am intrat si la un magazin din asta cu tot felul de cosmetice, parfumuri, produse de make-up si alte chestiute, iar eu m-am apucat constiincioasa sa miros testere de creme de corp...si am fost taaare dezamagita! Pai cum ma sa adulmeci o crema de "strawberry & cream" si sa miroasa a capsuni de plastic sau "lime & lemon" si sa miroasaa ceva statut si acrit sau a odorizant de masina? Cred ca am stat eu prea mult cu nasul in uleiuri esentiale, unturi ca asta de cocos, plante si alte minunatii, dar chiar nu mai suport mirosurile atat de false, sintetice si ataaat de departe de sursa naturala de inspiratie. N-as mai putea in veci sa ma dau cu o astfel de crema de corp! Iata ca se adevereste faptul ca natura/bio/eco este un drum fara intoarcere:)

Noapte  buna, dragilor!



9 comentarii:

  1. Si mie mi s-a pus pata pe nuca de cocos, numa' ca deocamdata doar mananc, inca nu m-am uns. :)
    De 8 luni, de cand folosesc creme facute de mine, buruieni si uleiuri, si eu am observat ca nu-mi mai vine sa folosesc sapunuri, creme si parfumuri "de cumparat".
    Imi place mai bine sa miros a salvie si ienupar decat a Channel 5 ... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! De unde as putea face rost de unt de cocos? Mie imi plac parfumurile dulci, dar usoare, cred ca mi-ar placea sa ma rasfat pe corp cu un asemenea unt. Ideea e ca am o piele deosebit de uscata, dar nu suport deloc produsele grase si nici cele solide! Mi-am cumparat acum ceva luni de pe breslo, unt de shea nerafinat, ca e tare, miroase aiurea, si se aplica greu. M-am dat de doua ori si nici macar nu mi s-a parut ca mi-a hidratat pielea; nu a ramas mai fina, doar extrem de uleioasa cu toate ca am frecat sarmana piele pana sa intre cat de cat. Ce sa zic..nu mi-a placut deloc. Untul acesta cum e? e tot asa, sau mai usor, o consistenta usoara si cremoasa? Si intra rapid in piele sau ramane pielea grasa si uleioasa cum am patit la shea? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaa, si eu il ador! Mai ales pentru par este minunat! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu sunt indragostita de untul de cocos. Inafara mirosului divin imi place la nebunie ca pielea capata un aspect satinat dupa ce il folosesc si luceste asa discret Ș) O nebunie...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Khaarsha:
    Asa-i ca atunci cand iti faci propriile chestii naturale nici nu-ti mai vine sa te atingi de alea din comertul clasic?!
    Iar mirosul de salvie si ienupar e minunat!
    Sa incerci sa te si "ungi" cu ulei de cocos;)

    @Sandra:
    Imi pare rau de experienta ta cu untul de shea...pentru pielea uscata chiar face minuni insa trebuie sa astepti sa intre in piele, chiar adca dureaza ceva mai mult. Oricum, pentru vara untul de shea are o textura prea bogata dupa gustul meu. Insa untul de cocos mi se pare perfect...are o consistenta mai usoara decat cel de shea si se absoarbe destul de repede pentru un unt vegetal, zic eu. Iar ca miros sigur ti-ar placea!

    De cumparat il vei putea cumpara din magazinul nostru in cateva zile:)

    @DiAnais:
    Yap, am citit pe blogul tau ca si tu esti fana unt de cocos:D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Diana:
    Daa, uitasem de luciul grozav pe care il da pielii...deci perfect pentru vara:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Descrierea ta mi-a trezit interesul pentru untul de cocos. Si mie imi place foarte mult mirosul. Cel mai mult ma atrage faptul ca l-as putea folosi ca demachiant si ca are consistenta mai usoara decat untul de shea.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Vividart blog:
    Da, ca demachiant este excelent, intr-adevar, iar textura este potrivita pentru vara, cand cel de shea este prea...."untos"?:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu mananc de cateva saptamani unt de cocos ..cu linguritza. De "uns" cu el nu am ajus, ma rezum la capitolul digestiv. Soc am avut si eu cand am deschis capacul borcanului. Cocooooss Ce sa zic cam 70 % din mancare pe zi o am din Goji, quinoa, unt de asta , migdale, alune de padure, caju. Din cand in cand mai rad cate o friptura de porc, ca de ..is barbat si nu trebuie sa dezamagesc..pardon,.. mi-e pofta
    Fiumiu' de 2 ani n-a simtit pe piele altceva decat shea, ulei masline si alte alea. Dar astea ii fac bine.
    Frumos blog. "Organic" as zice.

    RăspundețiȘtergere