Retrospectiva 2011

Este incredibil cum zboara timpul si iata-ne din nou in luna decembrie, la sfarsit de an, gata sa tragem linie si sa facem totalul pentru 2011. Ce s-a intamplat cu Jovis Homemade Beauty in anul care a trecut, de unde am pornit si unde am ajuns? Haideti sa vedem mai intai ce rezolutii aveam pentru 2011.



"2011 deci, sper sa aduca...
...deschiderea propriului magazin online - Done:D
...colaborari cu diverse magazine - La capitolul asta, am avut cateva colaborari, care s-au incheiat insa intre timp. Se pare ca nu am avut parte de cei mai potriviti colaboratori, motiv pentru care am si ales sa incheiem activitatea noastra impreuna. Apoi, acest aspect si-a pierdut importanta de-a lungul anului si l-am sters de pe lista telurilor in 2011, preferand sa ne concentram pe altceva, motiv pentru care acest punct nu constituie la sfarsit de an nici prilej de dezamagire nici de incantare...este neutru:)
...aceeasi deschidere din partea voastra cu privire la produsele de ingrijire naturale - Sustinerea din partea voastra a fost intotdeauna grozava, iar anul ce a trecut nu a facut exceptie. Multumim!
...mai multi cititori/sustinatori - Da, acest lucru nu doar l-am vazut uitandu-ma la statisticile pentru blog si site si la numarul comenzilor, ci l-am si simtit din plin odata cu mesajele de multumire si apreciere ce urmau comenzile voastre si din faptul ca marea majoritate a noilor clienti au mai comandat si a doua, a treia oara samd, ceea ce ne-a prilejuit o mare bucurie:)
...mai multa interactiune cu clientii Jovis - Da si aici; avem o pagina de Facebook destul e activa unde va asteptam cu drag parerile, intrebarile si orice aveti sa ne transmiteti. Mailurile schimbate cu voi au fost si ele numeroase iar intalnirile de la targuri au fost adevarate bucurii:)
...mai mult timp dedicat blogului propriu-zis (postari mai dese, comentarii, concursuri etc) - Ei bine, de acest aspect nu sunt multumita. Blogul am cam somat si din pacate nu vad o imbunatatire notabila a acestui aspect pentru anul ce vine:(
...produse noi - Bifam cu multumire si acest aspect, intrucat in 2011 am lansat doua game noi de sapunuri, foarte apreciate de altfel, unturi si uleiuri de corp, sampoane solide, accesorii, iar acum pe sfarsit de an am inceput si cu produsele pentru ingrijirea fetei (serumurile faciale) si promitem sa continuam in acelasi ritm si in 2012.
..o organizare mai buna " - Da, anul acesta am primit mult ajutor si am reusit sa organizam mult mai bine toate activitatile ce duc la buna functionare a Jovis, astfel incat a disparut caracterul ala de "haotic, pe fuga, pe ultima suta de metri" si totul este mult mai relaxat acum.

Ei, zic ca stam destul de bine la atingerea telurilor pentru anul ce a trecut si ca am reusit sa obtinem mare parte din ce ne-am propus. Yeeey! 
 
 
Acum voi detalia putin activitatea noastra in 2011 si voi puncta cele mai importante lucruri care au avut loc de-a lungul anului.
 
In ianuarie am scris acest articol despre uleiul de palmier, consecintele cultivarii lui intensive si motivele pentru care noi am refuzat utilizarea lui in sapunurile noastre...se pare ca acest articol a mai inspirat cateva persoane care se ocupa cu manufacturarea sapunului natural si care au adoptat aceeasi idee, lucru care ne-e bucurat foarte tare:)
 
In martie am inceput cu un nou set de fotografii pentru sapunurile noastre...au fost o incantare atunci insa acum parca deja as vrea sa le schimb din nou:)) Apoi am inceput sa ne personalizam sapunurile cu stantarea marcii Jovis pe fiecare dintre ele. La sfarsit de luna am participat pentru prima data la Targul Raw Generation (Raw Vegan pe atunci), care a ramas targul nostru preferat, la ale carui noi editii revenim cu mare placere.
 
Pe 14 aprilie ne-am deschis propriul magazin online, www.jovis-homemade-beauty.ro 
 
In mai am lansat doua noi game de sapunuri naturale mai inedite (cu lapte de capra si cu sare de mare), Ambrozia si Salt Bar, sapunuri acum mult iubite de clientii nostri.  Apoi, in iunie-iulie am adus in magazin si unturi vegetale pure (shea, cocos, cacao etc) si am lansat colectia de sapunuri naturale Emotions, sapunele micute si dragute perfecte drept mici atentii pentru persoane dragi.
 
In august, dupa foarte multa munca,  am reusit sa schimbam ambalajele pentru sapunurile noastre, am initiat o campanie de testare a sapunurile Jovis pentru bloggeri in urma careia parerile despre sapunurile noastre s-au facut mai bine auzite si am facut un mic filmulet despre cum se face sapunul natural Jovis, filmulet care a avut succes si a fost apreciat de catre voi. Apoi mi-am dorit sa continui cu o intreaga serie de filmulete despre activitatea noastra insa din pacate am avut multi factori potrivnici, motiv pentru care acest lucru se va regasi pe lista cu rezolutii pentru 2012.
 
In septembrie am lansat gama de uleiuri de corp si am dezvoltat-o pe cea a accesoriilor prin adaugarea saculetilor parfumati aromaterapeutici si a sacoselor de panza din bumbac organic. Acest lucru a fost posibil datorita colaborarii cu "Sacosa de panza", un proiect al ONG-ului Viitor Plus.  Apoi participat la cel de-al doilea targ Raw Generation, incununat si de data aceasta de un mare succes. 
 
In octombrie am lansat gama de unturi de corp delicioase, foarte iubite de clientii nostri. Tot atunci am scris un articol despre produse naturale romanesti foarte bune pe care le putem folosi atat in cosmetica naturista cat si ca remedii homeopate.
 
In noiembrie am participat la Health & Beauty Expo, am conceput gama de serumuri faciale si pe cea de sampoane solide, precum si cateva sapunuri in editie limitata pentru sarbatori. De asemenea, tot atunci am anuntat calendarul promotiilor, plin de oferte si reduceri pentru toata luna decembrie.
 
In decembrie, ne-am facut planuri pentru 2012 si am expediat muuulte colete. 

Va multumim din suflet pentru anul minunat care mai are putin si se sfarseste, pentru tot ce ne-ati oferit, pentru sustinere si pentru ca ati facut si faceti posibila in continuare existenta Jovis. Multumim!
 
Maine continuam cu rezolutiile pentru 2012. Chiar, voi obisnuiti sa va faceti bilant si rezolutii pentru fiecare an? Eu da, atat pentru Jovis cat si in plan personal. Este un mod foarte interesant de a vedea in ce masura ai reusit sa realizezi ce ti-ai propus, daca si cum ti sau schimbat dorintele pe parcurs, care au fost factorii potrivnici, ce ai putea sa faci mai bine la anul...pe scurt, ajuta mult la autoevaluare si la aprecierea obiectiva a performantelor proprii, ambitioneaza si parca iti da un avant in noul an. 
 

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru realizari!
    Multumim pentru tot ce ne prezinti pe blog si in magazin!
    Un An Nou Fericit, sanatate, succes si toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!!! Si sa ne mai incanti si anul viitor la fel! Iti doresc un An Nou cu bucurii, impliniri si sanatate!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Ma bucur ca existati si ca am avut norocul sa va intalnesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim frumos pentru urari si aprecieri:)

    RăspundețiȘtergere