Monoi de Tahiti in cosmetica

Pentru ca nu am vrut sa ma lungesc foarte tare in postarea anterioara, voi detalia acum utilizarile uleiului monoi de Tahiti iningrijirea personala.


Ingrijirea pielii
Monoi de Tahiti combina hidratarea intensa oferita de uleiul de cocos cu mirosul exotic al florii de tiare dar si cu proprietatile acesteia, in special de calmare a pielii iritate. Astfel, poate fi folosit pentru hidratarea (si parfumarea) pielii corpului, in special a zonelor foarte uscate, ca ulei de masaj pentru relaxarea muschilor tensionati, ca tratament pentru pielea mainilor si picioarelor (aplicati din belsug ulei si apoi acoperiti cu manusi si sosete:D), in manichiura pentru inmuierea cuticulelor, pentru calmarea pielii iritate, arse de soare dupa plaja, a diferitelor afectiuni dermatologice (in special eczeme si psoriazis)...plus ca toate acestea sunt insotite si de un miros fantastic:) 

Aplicat pe piele, monoi de Tahiti se absoarbe usor si protejeaza pielea de deshidratare si de agresiunea factorilor externi, prevenind in acest fel si imbatarnirea prematura a pielii. Puteti sa il aplicati fie direct pe piele fie sa adaugati cateva picaturi in apa din cada daca aveti chef de rasfar. Este excelent si pentru tratamentele faciale, ca hidratant zilnic pentru ten si face o treaba foarte buna si ca demachiant.

Ingrijirea parului
Uleiul monoi de Tahiti repara si hraneste parul uscat sau degradat daca este folosit ca masca-tratament inainte de spalare, ii reda stralucirea si il face puternic si sanatos. Il  puteti aplica saptamanal pe toata lungimea parului si lasa sa actioneze in jur de o ora.

Pe langa acest tratament pre-spalare, mie imi place sa aplic cateva picaturi de monoi pe varfuri (dupa ce parul s-a uscat)...defineste frumos suvitele, le face sa se "aranjeze" si miroase frumos de fiecare data cand imi flutur pletele:) De asemenea, puteti aplica putin ulei pe parul uscat si cand mergeti la plaja sau piscina pentru a-l proteja de soare si de clorul din apa.

Have a lovely evening, dragilor! :)

P.S. Mi-am facut un nou blog, in care mai scriu chestii care nu isi au locul aici. Check it out, daca aveti chef:)

http://ioanna-matei.blogspot.com/



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu