Pareri despre detergentul de rufe - partea I

Au inceput sa apara parerile despre detergentul de rufe, pareri pe care le asteptam cu mult entuziasm si cu acelasi entuziasm vi le voi impartasi si voua.

Voi prezenta mai intai punctele tari pe care le-au gasit cei care au testat detergentul, urmand ca la sfarsit sa listez si sugestiile de imbunatatiri. Nu le mai scriu la fiecare in parte deoarece sunt cam aceleasi peste tot.

Andra Iliana ne zice asa:
" Per amsamblu sunt mai mulţumită de acest detergent decât de Ariel. Motivele:
- hainele nu rămân îmbâcsite, nu mai este nevoie de clătirea suplimentară pe care o setam după ciclul normal de spălare, deci mai economisesc şi ceva apă (nu atât de dragul buzunarului, cât al raţionalizării resurselor epuizabile ale planetei).
- chiar şi fără a folosi ceva pe post de balsam, hainele nu rămân cu o textură aspră, înţepenită, aşa cum se întâmpla după spălarea cu o cantitate de Ariel chiar şi redusă la minimum posibil.
- murdăria se duce, rămâne doar un miros de curat - pur şi simplu"
Valentina:
"Aveam de spalat cateva hainute si m am apucat de treaba. L-a incercat si mama si reactia ei a fost "Waw! E cel mai bun detergent pe care l-am folosit vreodata!" Si stiu ca mama cand spune ceva, asa e. Am spalat la mana pentru a vedea mai bine cum actioneaza. Nu a facut foarte multa spuma, ceea ce este bine avand in vedere ca poate fi folosit si la masina automata. Nu are nici un miros ( cel putin asta am realizat eu). Oricum nu consider ca un detergent trebuie sa aibe un miros puternic, de la unele detergente simt ca ma sufor de la atata parfum. Sunt multumita de detergentul de rufe Jovis pentru ca scoate orice fel de pata. Este mult mai eficient decat celelalte."

Diana (Les Essences d'Amelie):
"Sambata l-a folosit mama pe hainutele Mariei si a fost foarte multumita. A spus ca spala la fel de bine ca si un detergent conventional. " 
*Diana, data fiind lumea miresmelor in care se invarte, a avut un amendament la adresa mirosului detergentului, lucru la care chiar ma asteptam din partea unui nas atat de fin:D 

Lucy:
"da, mi-a placut ce am vazut, hainele erau curate, imaculate, am simtit ca sunt atat de moi si fine iar mirosul m-a dus cu gandul in curtea bunicilor, acolo unde hainele ce se uscau la soare miroseau atat de special..., da, pot sa spun ca asta e mirosul acelor vremuri, un miros dulce, usor parfumat a sapunului de casa. Dupa uscare acel miros a disparut, hainele nu au miros, doar se simte ca sunt curate avand aceeasi textura moale.
In concluzie, as vrea sa spun ca imi place acest detergent pentru ca este bland  si nu ne agreseaza pielea, mai ales a copilului, care are o sensibilitate la substantele chimice, si din aceasta cauza am cautat mereu alternative, dar care mi se par scumpe, mi-ar placea sa scoti cat mai curand spre vanzare acest detergent si sa aiba si un pret accesibil. 
Iti multumesc pentru aceasta ocazie de a testa si cu siguranta il vreau."
Mihaela:
"este intr-adevar foarte economic, la un lighean de apa, destul de maricel am pus doar  o lingura de detergent. S-a dizolvat repede in apa calda, iar apa a devenit mata. Nu are miros deosebit, doar mirosul clasic de sapun, pe care il stiu de cand eram mica."
Loredana:
"Am fost foarte multumita de el.Chiar daca rufele nu miroseau a balsam cum am tot obisnuit cu totii,au fost spalate foarte bine si miroseau proaspat.Mi-a placut si ce sa zic,nota 10. Felicitari!"
Raluca:
"Vreau sa-ti spun ca mi-a placut, in primul rand, consistenta detergentului, foarte fin si grunjos, cu un parfum simplu, de sapun. Si cel mai important este ca am folosit o cantitate mai mica de detergent, fata de ce foloseam inainte, cand umpleam compartimentul de la masina de spalat cu detergent. :)
Eu am fost foarte multumita per total, mi-a placut cum a curatat rufele, nu am nimic de obiectat. "
Roxana:
"Am impartit plicul in trei parti si am adaugat detergentul chiar peste haine, in cuva. Eram curioasa sa vad daca in cazul hainelor colorate, vor ramane mici particule de detergent, in urma spalarii. Dar nu au ramas. Si nici culoarea nu a iesit din ele, mai mult ca de obicei. Hainele au fost spalate frumos iar cand le-am scos din cuva aveau un miros proaspat. Datorita faptului ca usuc hainele afara la aer, dupa uscare si-au pastrat mirosul proaspat. Recunosc ca mirosul nu este atat de pregnant ca si mirosul de Lenor sau Coccolino. Insa, daca voi alege vreodata o varianta mai naturala de detergent, cred ca nu as ezita sa incerc din nou detergentul de rufe pe baza de sapun natural."
Andreea Elena:
"L-am folosit atat la spalarea manuala cat si la masina.La spalarea manuala am observat ca se dizolva mai greu,nu face spuma si seamana cu sapunul de casa facut de bunici,nu e un lucru rau,de curatat curata,insa trebuie sa freci putin hainele,sosetele in special.Ar fi mai bine daca ar face spuma fiindca astfel puterea de curatare ar fi mai rapida si mai eficienta.Mirosul e unul delicat.nu iritant ca la detergentii chimici,insa cred ca ar mai trebui adaugate niste ingrediente care sa eficientizeze spalarea,el curata ,dar parca nu la fel ca cele chimice.La masina de spalat nu am putut analiza cum se comporta exact insa hainele au iesit ok,insa nu perfecte,nu au ramas urme de detergent pe haine cum se mai intampla cu cele chimice."
Andreea:
"Am spalat la mana pentru ca vroiam sa observ exact ce se intampla :)
In afara faptului ca tot procedeul a durat foarte putin, detergentul este eficient, a scos toate petele ...iar ceea ce m-a uimit a fost faptul ca, desi nu am folosit nici un fel de balsam, esarfa mea este pufoasa, moale :) Ma declar multumita pe deplin! In concluzie as cumpara Detergentul de rufe pe baza de sapun!!! E natural, protejeaza,e delicat ... e Jovis! i love Jovis :) "

Raluca:
"Prima data am inlocuit detergentul obisnuit cu al tau, am adaugat apoi ca de obicei vanish pt pete, calgon si parfumant. Rufele au iesit bine insa din cauza adaugirilor nu mi-am putut da seama de finetea si mirosul rufelor la final. A 2 a oara am incercat fara adaugiri, doar detergent si otet alb asa cum recomandai tu ca si parfumant .Rezultat foarte bun, insa cred ca am exagerat un pic cu cant de otet, astfel incat rufele au un usor misors intepator , dar nu deranjant."
Irina:
"Mi-a placut! Eu oricum folosesc nucile de sapun pentru spalat si in comparatie cu ele as putea spune ca spala mai bine. N-as putea face o comparatie cu detergentii uzuali din comert din cauza ca nu-i mai folosesc de mult  insa plusurile sunt evidente (biodegradabilitate si lipsa de surfactanti). Asadar bravo, treci la productia pe scara larga :) As recomanda saculeti de min 3 kg pentru vanzare. "

Ce putem imbunatati
As vrea sa incep prin a va povesti despre un lucru pe care l-am observat odata cu inceputul activitatii Jovis. Chiar daca nu suntem neaparat constienti de asta, noi oamenii suntem foarte sensibili la mirosuri...ne influenteaza starile, deciziile iar sensibilitatea olfactiva are o importanta mult mai mare decat am putea crede in viata noastra. Am observat acest lucru pe la targuri cand absolut toata lumea care ne vizita lua la adulmecat fiecare produs inainte de a cumpara ceva:)

Detergentul trimis spre testare a fost fara parfum si aproape toti cei care ne-au trimis feedback-ul pana acum tanjeau dupa un miros suav de lavanda, sau dupa ceva inviorator si proaspat. Acest lucru ma bucura, sincer:) Am precizat de la inceput ca odata cu lansarea detergentului vom avea si variante parfumate cu uleiuri esentiale naturale asa ca aceasta problema este rezolvata.
O alta dorinta a fost o putere de curatare mai mare in cazul rufelor foarte murdare si a petelor mai dificile. Este adevarat ca detergentii de tipul acesta mai trebuie ajutati in unele cazuri cu inmuierea rufelor sau cu o sare inalbitoare naturala (folosita atat pentru rufele albe cat si pentru pete) - vom avea si o astfel de sare in magazin asa cabifam si punctul asta.

Legat de spuma pe care o produce detergentul (pe care nu prea o produce de fapt) aceasta a fost privita ca un punct pozitiv in cazul spalarii la masina dar cineva ne-a spus ca si-ar dori mai multa spuma in cazul spalarii manuale. Aici nu prea avem ce face, insa vom avea in magazin si fulgi de sapun de rufe simpli iar acestia cu siguranta vor oferi mai multa spuma la spalarea de mana.

Pe curand! 



3 comentarii:

  1. Pai...si pe cand il gasim in magazin? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai postat acest articol. Ru ma gandesc de ceva vreme sa fac detergent ,stiu ca nu este greu. Am ceva emotii la capitolul curatare, dar cred ca va fi ok. Si din comentariile de mai sus, clientii par foarte multumiti,mai ales ca este un produl natural. Multumesc.
    natalia

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, luna aceasta va fi in magazin...sa terminam mai intai cu campania de testare:)

    RăspundețiȘtergere