Untul de shea

Ultima aparitie in randul produselor Jovis este mult asteptatul unt de shea, organic si nerafinat, un MUST HAVE pentru adeptele ingirjirii naturale.

Untul de shea este o grasime de origine vegetala, obtinuta din fructele arborelui de shea, originar din Africa, cu intrebuintari variate, deosebit de benefic pentru ingrijirea pielii. Iata de ce.


Trateaza cu succes nenumarate afectiuni ale pielii printre care: eczeme, dermatite, psoriazis, cicatrici, arsuri, iritatii, pete, decolorari, vergeturi, riduri precum si uscarea excesiva a pielii; 

Are factor de protectie solara natural, in jur de 6, deci poate fi folosit atat la plaja (daca sunteti deja bronzati cat de cat) dar si dupa, pentru a calma eventualele arsuri in caz ca v-ati expus la soare in intervalul orar nepotrivit; 

Pentru ingirjirea fetei untul de shea este recomandat deoarece se absoarbe usor si, cel mai important, este non-comedogenic adica nu blocheaza porii si nu duce la formarea punctelor negre, ba chiar este eficient si in tratarea acneei. Contine din belsug vitamina A, E si F care ingrijesc pielea, au afect antioxidant si previn aparitia ridurilor premature si uscarea pielii; 

Untul de shea este grozav pentru tratarea parului uscat si degradat dar si pentru intretinerea celui normal atunci cand este folosit ca si masca de par (se incalzeste in maini si se aplica uniform pe toata lungimea parului cu ajutorul unui pieptene...acoperiti capul cu o punga de celofan si apoi cu un prosop iar dupa jumatate de ora spalati-va pe cap in mod obisnuit).

            7 comentarii:

            1. Daca este nerafinat, inseamna ca si-a pastrat mirosul specific? Cam cum miroase apropo? Citisem pe net ca ar avea un miros destul de tare si 'aparte', cu care trebuie sa te obisnuiesti (habar n-am ce inseamna asta lol). Presupun ca nu miroase ca untul de shea de la The Body Shop, de exemplu.

              RăspundețiȘtergere
            2. @Bleuciel:
              Uite un aspect pe care l-am omis...mirosul untului de shea.
              Intr-adevar, are un miros specific care aduce cumva a nuca dar nicidecum nu e un miros foarte tare care necesita timp pentru a te obisnui...mie mi se pare destul de discret si chiar imi place foarte mult. Acum nu stiu ce preferinte au altii dar mie nu mi se pare deloc deranjant:)

              RăspundețiȘtergere
            3. Jovis, am citit ca atat untul de shea cat si cel de cacao trateaza vergeturile. Cum as putea face o crema care sa le contina pe ambele? E suficient sa pe topesc la bain-marine si sa le amestec? Ar trebui sa respect anumite proportii?

              RăspundețiȘtergere
            4. jovis, am primit si eu pachetul cu shea, cacao si sapunurile. Untul de shea nerafinat intotdeauna mi-am placut cum mirose...nu-l pot asocia cu nimic...e foarte natural. Imi place si cacaoa, nu e complet dezodorizata(super!)

              Daca vrei un feed-back la sapunuri in particular spune-mi.

              Loredana

              RăspundețiȘtergere
            5. @Clarra:
              Intr-adevar, cele doua unturi au proprietati care amelioreaza vergeturile iar ca adaos poti apela la diferite uleiuri esentiale, in functie de proprietati si preferinte...proportiile le stabilesti tu, in functie de consistenta pe care o doresti..oricum, iti va iesi o crema foarte solida care insa se va topi la contactul cu pielea:) Succes!

              RăspundețiȘtergere
            6. @Brishtara:
              Ma bucur ca au ajuns cu bine...sa-ti foloseasca! Si eu ador mirosul untului de shea..si al celui de cacao...mi se pare un miros "cremos", daca poate exista asocierea asta:))

              RăspundețiȘtergere
            7. Eu mi-am facut un ulei de corp din ulei de masline si unt de shea topit si l-am folosit cu succes pe vergeturi. Rezultatele sunt exceptionale. In cateva luni aproape ca nu se mai vad, si eu le am de peste 10 ani.

              RăspundețiȘtergere