Anotimpul lalelelor...

Nu m-as satura niciodata sa privesc lalele, sa le ating petalele si sa le admir frumusetea. Sunt florile mele preferate, iar acum ca e sezonul lor, i'm in heaven:D





                                                                      sursa




Sa ajung in Olanda, tara lalelelor, este un MUST absolut!!!!

Iesind din feeria lalelelor, in ultima vreme mi s-a pus pata pe sistemul de comentarii de la Blogger, si mai precis pe faptul ca nu asigura posibilitatea de a da "reply" fiecarui comentariu in dretul acestuia, astfei incat trebuie sa fac o lista cu @x, @y, iar cand sunt multe comentarii, urmarirea firului conversatiei este foarte dificil de realizat.

Am cautat posibile solutii cum ar fi diverse plugin-uri pentru imbunatatirea actualului sistem de comentarii, insa nici unul nu a fost multumitor. Astfel, am dat peste sistemul Disqus pe care vad ca multe bloguri l-au adoptat deja... 

Avantajele ar fi destule: "reply" pentru fiecare comentariu, interactiune foarte buna cu retelele sociale (Fb, Twitter), "like" pentru fiecare comentariu, imagini sau video atasate comentariilor si multe chestii care tin de moderarea lor precum si alte lucruri utile mie, ca autor de blog.

La dezavantaje as putea sa trec faptul ca acest sistem se incarca mai greu pe pagina, adica vrei sa lasi un comentariu si trebuie sa astepti cateva secunde pana se incarca Disqus. Acest lucru nu mi se pare deloc de dorit si m-a impiedicat pana acum sa implementez Disqus aici pe blog...

Tot la dezavantaje as putea sa trec faptul ca moderarea comentariilor se face de pe site-ul lor, si nu din panoul de administrare al blogului, ceea ce, de asemenea nu-mi prea convine. Am mai citit pe niste bloguri de profil ca un dezavantaj ar fi si faptul ca tot ceea ce se comenteaza pe blog va fi proprietatea Disqus si daca ei se hotarasc sa nu mai sustina acest sistem, comentariile mele vor fi history...dar asta nu ma afecteaza, sincer, pentru ca pana la urma acest lucru este valabil pentru intregul blog si sistemul Blogger.

Revenind la timpul mai lung de incarcare, in talerul celalalt al balantei se afla butonasul ala mic dar extrem de util de "reply", interactivitatea mult mai mare si integrarea retelelor sociale.

Ideea e ca vreau sfatul vostru! Vreti sa pun Disqus ca sistem de comentarii pe blog sau nu? V-ar fi de folos sau v-ar descuraja sa comentati? Ce parere aveti?

Daca nu stiti prea multe despre Disqus, ce e, ce si cum face, o sa va arat niste bloguri pe care functioneaza deja acest sistem, sa va faceti o idee. Chiar am nevoie de ajutorul vostru in chestia asta:) Si daca sunt printre voi persoane care au asa ceva pe blog, nu ezitati sa va exprimati parerea despre utilizarea lui.

Iata blogurile:


Fiti la atenti la timpul de incarcare, aspect, optiuni si facilitati de comentare etc si apoooi....spuneti-mi parerea voastra!!! 

Va pupa Ioana!:P

13 comentarii:

  1. Eu cred ca e ok. Mi se pare mai dinamic si mai usor. :) Eu sunt PRO.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) iti dai seama ca sunt pt DISQUS. daca comentez cuiva care are tot Disqus, nu trebuie sa ma mai intorc pe blog,la acel post sa vad dc am primit comment, il vad pe panoul din Disqus. azi ma gandeam chiar sa imi pun intense debate, dar...ma deranjeaza ca iti cere prea multe chestii ca sa comentezi.. uite aici exemplul * nu e reclama* http://bit.ly/i1ybNp

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu l-am implementat de vreo saptamana, doua. Mie imi place din motivele pe care le-ai mentionat tu, imi este mult mai usor sa raspund comentariilor si, de cand cu Disqus, mi s-a intamplat sa "port o discutie" cu cea care a comentat pe parcursul mai multor comentarii!
    Dezavantajul timpului de incarcare e minor, as zice eu. La mine dureaza cu cateva secunde in plus.
    Moderarea iarasi pentru mine nu e o problema. De fapt, de cand cu Disqus, am scos moderarea si oricum sunt sanse mici sa ratez sa raspund vreunui comentariu, ca tot primesc avertizari pe mail cand am ceva nou. Eu din motivul asta tineam moderarea, ca nu voiam sa-mi scape vreun comentariu fara raspuns.
    Cand am introdus Disqus, am mentionat intr-o postare un articol-tutorial facut de Anda Zelenca: http://andazelenca.blogspot.com/2011/04/tag-day-disqus-tutorial.html
    A explicat foarte fain cum se utilizeaza si de aceea am vrut ca si cititoarele mele sa-l citeasca daca au probleme.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe cuvant de nu ma rodea si pe mine fix problema asta. Chiar azi aveam de gand sa ma pun pe cautat solutii.
    Am vazut pe un blog de wordpress sistemul de reply, dar nu stiu daca asa e standard sau tot vreo aplicatie.
    De Disqus nu stiu ce sa zic...eu mi-am facut cont pana la urma, ca sa pot da comentarii mai usor (mi se parea mai lung de tastat o adresa de mail si parola de la contul de google, decat un nick si o parola).
    Nu stiam ca moderarea se face de pe site ul lor, treaba asta chiar nu imi place. In rest mi se pare ok, si nu cred ca se incarca mai greu pagina din cauza lui.
    Astept sa vad ce sugestii mai primesti tu, poate exista totusi un alt program care sa aiba si reply ul asta, daca nu...o sa pun Disqus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Merci, Diana:)

    @Superficial Beauty:
    M-am gandit si eu la Intense Debate, dar nu prea mi-a placut:) Pup!

    @Sadie:
    Am citit postarea ta legata de Disqus si tutorialul Andei..util intr-devar. Cred ca o sa implementez si eu Disqus pana la urma.

    @Katyna:
    La Wordpress sistemul de reply este standard. Am cautat si eu programe si pluginuri pentru reply, insa pana la urma tot la Disqus am ajuns...mi se pare cel mai ok.

    RăspundețiȘtergere
  6. deci vreau si io de asta!
    deci sunt Pro
    deci thanks ca mi l-ai adus in vedere...

    :D<3 hugs fete descurcarete!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Luthelo:
    Deci ma bucur ca ti-am fost de folos:P
    Hug you back!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie imi place, din ce am vazut pe alte bloguri. Nu ma descurajeaza sa comentez :) Pe blogul meu am facut altceva, si anume am pus un fundal distinct comentariilor mele, ca sa fie vazute mai usor.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. @YellowJade:
    Am vazut ca tu ti-ai diferentiat comentariile prin culoare..arata super! Am studiat si incercat si eu optiunea asta (pe un test-blog:D), insa tot chestia aia cu reply-ul ma rodea pe mine... Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  10. revin....si poate ma ajutati.

    Am disqus si vad comenturi, le aprob ba chiar raspund dar nu le pot vizualiza si pe blogger.
    Dureaza pana se actualizeaza?

    O tzara speriata ca pierd comentarii:(

    RăspundețiȘtergere
  11. @Luthelo:
    Eu nu pot sa te ajut aici..din cate vezi, inca nu am instalat Disqus. Din cate am inteles de la alte fete care au mai avut diverse probleme, totul s-a rezolvat cu un mail catre ei:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca si pozele si textul postarilor tale nu doar comentariile vizitatorilor devin proprietatea Disqus.

    Si mie imi plac lalelele, mai multe vezi pe la noi prin Ro. decit in Olanda, acolo s-a trecut la moda celor confectionate din plastic. Prin hoteluri, cafenele, restaurante troneaza ghivece cu flori de plastic. Chiar si pe strazi abia vezi ici si colo flori naturale.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Geta:
    Nu stiu de ce ar deveni si pozele si textele mele proprietatea Disqus...dar pana la Disqus, deocamdata sunt proprietate Blogger, nu?

    Cat despre lalele, prefer sa fiu o visatoare si sa ma gandesc la Olanda ca la un mare guru al lalelelor...sper sa nu fiu totusi dezamagita cand voi ajunge acolo:D

    Te pup& merci pt vizita!

    RăspundețiȘtergere