Unturi vegetale, plaja, examene...adica un update

In sfarsit, unturile vegetale sunt in shop si isi etaleaza care mai de care proprietatile si look-ul:P

Asadar, puteti alege si culege unt de cacao nerafinat (adica din ala cu miros de cioco), unt de cocos virgin si organic (care miroase a cocos, yum-yum), unt de shea, organic si nerafinat, unt de aloe vera (este ceva deosebit, va spun), unt de avocado si unt de caise.

Imaginile nu arata tocmai asa cum as fi vrut eu, insa sunt relativ ok in comparatie cu ceea ce va povesteam in postarea trecuta.

Moving on, mai am ceva cu care sa ma laud, o crema de protectie solara handmabe by me (for me:D), care m-a uimit cu eficienta ei. Am reusit si eu intr-un final sa ma duc saptama aceasta pentru prima data la plaja si sa mai pun ceva culoare pe pielea mea alba-alba...si asta de la prima sedinta de bronzat, fara roseata, fara arsuri si discomfort, desi am stat aproape 5 ore pe plaja (de pe la 3 si ceva pana pe la 8), si pielea mea, dupa cum ziceam, nu mai vazuse soarele la fata de anul trecut. Si, mai mult decat atat, boyfriend, care este blond cu pielea alba si ochi albastri si de obicei are mari probleme cu bronzatul, bronzat care la el se transforma de fapt intr-un "prajit" la inceput (vezi experienta de anul trecut:P), nu a avut de data asta absolut nici o problema cu inrosirea pielii, arsuri si alte nebunii. Un real succes, as zice eu!

Crema nu contine mare lucru, dar ingredientele sunt cu adevarat eficiente: unt de shea, ulei de susan si oxid de zinc (acesta este ingredientul cheie care ofera factor de protectie solara). Anul trecut experimentam SPF-ul oferit de unturile vegetale pure (care este in general mai mic de 10), insa acum pot sa va zic ca nu este de ajuns...puteti folosi exclusiv unturi sau uleiuri pure doar dupa ce pielea este deja bine bronzata, si numai dimineata sau spre seara (stiti si voi orele potrivite pentru expunerea la soare). 

La nebunia asta cu soarele si exploziile solare care se intampla acum, parerea mea este ca o crema de protectie solara care contine doar unturi si uleiuri vegetale (fara un filtru real pentru radiatii) pur si simplu nu este de ajuns...decat daca va cheama Tahbjjsghjs si traiti in Africa (adica daca aveti pielea bronzata de la mama natura:D).

Am ales oxidul de zinc drept filtru fizic UV (reflecta si imprastie radiatiile) deoarece in ultima vreme au aparut niste controverse legate de gradul de toxicicate al dioxidului de titaniu (desi inca nu s-a ajuns la o concluzie), care era cealalta alternativa.  La urmatoarea tura de crema mai vreau sa pun si niste ulei de catina...si unt de cacao nerafinat:).

Iar dupa plaja, rasfatul pielii contine invariabil unt de aloe sau unt de cocos (de fapt ulei de cocos ca pe caldura asta s-a topit de tot), pentru o hidratare in profunzime si pentru a reda elasticitatea pe care soarele a furat-o, prevenind astfel imbatranirea prematura a pieii.

In rest, ce sa va mai zic, sunt in plina sesiune de examene iar acum statutul este urmatorul: 3 done, 4 to go.

Voi ati fost la plaja pana acum? Cum v-ati mai distrat? Ce produs de protectie solara ati folosit?

Hugs!

7 comentarii:

  1. Buna Ioana!

    Imi spui si mie la 30 gr. oxid de zinc cat unt de shea sa pun?

    Merci mult!
    Succes la examene!!!
    iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Iulia,
    La 30 g oxid de zinc ai putea sa pui cam 80-100 g unt de shea. Mai am un articol pe blog, la partea cu DIY, unde am scris ce cantitate de oxid de zinc trebuie sa folosesti pentru diferite nivele de SPF. Cauta la DIY;)

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello, eu anul acesta folosesc la plaja un amestec alcatuit din unt de cacao si ulei de masline ( jumi juma) la care am adaugat o sticluta de ulei de catina. Si e suuuuper! A si bag la greu fructe si legume colorate, mai ales morcovi si rosii :D. Va pup si bronzaj frumos si sanatos la toata lumea :*
    Monica

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Ioana!

    Mi-am preparat lotiunea de plaja din 30 gr. oxid de zinc, 90 gr. unt de shea si ulei de catina ( aprox.100 picaturi), dar imi ramane pielea alba dupa ce ma dau cu ea....e ok? ....sa mai inmultesc lotiunea cu ceva ulei sau unt? Tie cum ti-a iesit ca si consistenta?

    Banuiesc ca tocmai pelicula aceea alba de pe piele contribuie la protectia solara, nu? ....dar totusi nu pot iesi in oras toata alba.

    Multumesc anticipat!
    O zi buna!
    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Ioana,
    Am primit azi coletul cu noile sapunuri (laptisor de matca si namol de techirghiol). Sunt atat de fine... si in plus arata superb, as spune ca noile tale creatii sunt niste sapunuri elegante, pe care te astepti sa le gasesti in centrul spa a unui hotel de 5 stele :)(cel putin mie mi-ar placea sa fie asa)
    Felicitari pentru aceste inovatii si multumesc mult de tot pentru cadou
    pup si mult spor in tot ce faci!
    Ana Maria

    RăspundețiȘtergere
  6. @Iulia:
    Da, crema trebuie sa iasa alba, insa albul asta se dizolva in piele cand o intinzi, deci probabil mai trebuie sa adaugi ceva ulei.
    Sai ai spor in cele bune! Te pup!

    @Ana Maria:
    Ma bucur mult ca iti plac sapunelele si merci frumos pentru feedback:) sa le folosesti cu placere! Am si eu o rugaminte la tine...pot sa iti preiau cuvintele sa le adaug pe site ca o "parere de la cumparatori"?

    RăspundețiȘtergere
  7. salut Ioana,
    Bineinteles ca poti :) Nu trebuie sa ceri voie pt asa ceva..meriti toate cuvintele frumoase!!

    Un week-end frumos in continuare!
    Ana Maria

    RăspundețiȘtergere