Experienta Raw Generation

Dupa cum stiti, duminica am fost la Targul Raw Generation, aflat deja la a treia editie. Pentru noi acum a fost a doua participare la targ si trebuie sa recunosc faptul ca asteptam cu nerabdare aceasta a treia editie intrucat targul din primavara ne-a impresionat cat se poate de placut (puteti citi aici despre).


Ziua targului a inceput cu noaptea-n cap, pe la ora 5 si ceva , ca de, aveam de facut un drum de 2 ore si ceva pana la Bucuresti. Pentru mine asta a insemnat aproximativ 1,5-2 ore de somn pentru ca in ultima vreme am programul de somn tare dat peste cap si nu reusesc deloc sa adorm inainte de 3-4 a.m., lucru care se traduce, bineinteles, si prin trezit pe la 12-13. Odata ajunsi la targ si pusi pe montat standul am realizat ca uitasem doua elemente componente ale raftuletului nostru:))...tablia de sus si o fasie de tapet care avea un loc strategic. Noroc ca nu erau esentiale si lipsa lor nu stricat aspectul general al standului:)


Pe langa participantii din primavara, acum am vazut si lume noua cu produse cat se poate de interesante, standuri pline cu bunatati de toate felurile (comestibile sau nu). Atmosfera a fost excelenta, ca de obicei...domnea voia buna, zambetela rasareau de pretutindeni, toata lumea era prietenoasa, interesata, si deschisa. Vizitatorii nu au intarziat sa apara astfel incat sala a fost plina mai toata ziua; am remarcat o crestere evidenta a numarului de vizitatori fata de editia trecuta iar faptul ca din ce in ce mai multa lume este interesata de o viata sanatoasa nu poate decat sa ma bucure. 


 Standul nostru a avut parte constant de vizitatori si cumparatori astfel incat pana pe la 4-5 nu am reusit sa stau mai mult de 5-10 minute la un loc pe scaun (si asta facand schimb cu mama:P). M-a bucurat foarte mult sa vad ca destui vizitatori ne cunoasteau deja activitatea si multi venisera cu lista de cumparaturi, pentru ei, pentru colegi, prieteni si pentru familie. Am stat de vorba, am povestit, am prezentat noutatile, am ascultat cu placere parerile vizitatorilor despre sapunurile noastre si m-am bucurat tacut de fiecare cuvant al lor...

Intrucat targul a fost facut pe o nisa foarte ingusta, evident ca si publicul era specializat, iar asta s-a maifestat printr-un interes ridicat fata de produsele noastre. Am trecut de la intrebari de genul "da' ce face sapunul asta natural?", "de ce nu miroase a bomboane si nu e colorat in roz?" sau "de ce vindeti asa scump un sapun facut ca la bunica?" (intrebari pe care le primeam in general pe la alte targuri) la intrebari de genul "ce procent de ulei de masline contine sapunul?", "la ce temperatura este lucrat?" sau daca uleiurile din uleiul de corp sunt presate la rece samd...iar asta a fost absolut grozav:)


Dintre sapunuri, cel mai bine s-au vandut Morcov & Catina, Herbal Hair Care, Cucumber splash, ale caror stocuri am reusit sa le terminam inainte de inchiderea targului iar cererile pentru ele mai continuau sa vina,  dar si SOS Cellulite, The purifier, Sofia Baby Soap, Cinnamon & Orange si Sea Breeze. Bineinteles, si Ambroziile au fost in top...multa lume chiar stia de beneficiile sapunurilor cu lapte de capra si au fost mai mult decat incantati sa gaseasca astfel de sortimente la noi. Dintre Salt bar-uri, Menta & Scortisoara a fost preferat de cei mai multi...si cand ma gandesc cate emotii am avut legat de acest miros, puternic, contrastant si cu personalitate! Am primit multe complimente pentru aspectul general al produselor si multora nici nu le venea sa creada la inceput ca sunt produse in Romania :).



O surpriza placuta a venit din partea saculetilor parfumati care s-au vandut mult mai bine decat ne asteptam:)  Am observat ca lumea rectioneaza la aromaterapie si nu prea reuseau sa se abtina de la a lua in mana, mirosi si lauda...iar multi au si plecat cu cate unul acasa. La departamentul unturi si uleiuri de corp, unturile de shea si cocos au fost in top, uleiul cu anason & portocala a facut cucerire dupa cucerire dar nici cel cu busuioc & citrice sau cel detoxifiant nu s-au lasat mai prejos. Dupa toate astea, evident ca ne-am intors mult mai "usori" acasa:)
                                                                             

Ca tot vorbeam de participanti noi, va recomand sa incercati o ciocolata organica, raw vegana si handmade de la Amarui de ciocolata. Chiar daca pare destul de scumpa, va spun ca este extraordinara si eu prefer sa mananc o ciocolata cu adevarat buna mai rar decat des si prost. Eu am gustat Love potion nr 09, cu trandafir....absolut deosebita! Mi-am mai luat un ulei de argan de la BioBunatati si niste dulciurele raw de la Sportychco...vi le recomand pe toate:)



Concluzia este evidenta. Targul Raw Generation cred ca este cel mai misto targ la care am participat si la ale carui editii viitoare vom reveni cu drag, iar pentru asta trebuie sa ii multumim Ligie Pop care se ocupa de toate detaliile cu atata atentie. Puteti citi mai multe despre aceasta editie a targului chiar pe site-ul ei.


Legat de raw vegan food si stilurile de alimentatie, m-au intrebat ceva persoane in ce tabara sunt eu asa ca  o sa profit de aceasta ocazie sa va povestesc cate ceva si despre mine. Daca nu va intereseaza, sariti peste:P

Eu nu am adoptat raw food ca regim de alimentatie insa, cum sunt dintotdeauna interesata de un regim de viata cat mai sanatos, am preluat multe idei si retete pe care le-am introdus in alimentatia mea: hidratarea nucilor si a semintelor pe care le mananc asa pur si simplu sau le pun in salate, mi-am diversificat tipurile de salate pe care le fac si le consum din ce in ce mai des, de ceva vreme beau de smoothie-uri energizante cu verdeturi, banana, spirulina si alt bunatati, cand mi-e pofta de dulce apelez la cate o reteta raw  rapida, sanatoasa si delicioasa cum ar fi crema-budinca de cacao (avocado, banana, miere, pudra de cacao, ulei de cocos, *lecitina) iar cand vreau ceva tartinabil si sanatos imi fac un guacamole rapid din avocado, rosie si condimente, iar de acum vreau sa incep sa imi cresc si germeni pentru pus in salate.

Singura mea buba legata de raw vegan food este faptul ca se bazeaza pe alimente care nu cresc la noi (caju, avocado, banane, nuci braziliene, goji, sirop de agave, quinoa, chia si tot felul de superfoods cu nume exotice) si trebuie aduse de peste mari si tari. Eu prefera sa mananc alimente produse local, proaspete, atunci cand este sezonul lor si cred ca suntem predispusi genetic sa consumam alimente din zona in care provenim, deci asta ar fi singurul meu repros la adresa raw food.

De aproxomativ un an nu prea mai consum carne de porc, vita, pui sau orice altceva inafara de peste (iar asta in medie o data pe saptamana). Pur si simplu asa am simtit si asa am facut, nu mi-am impus absolut nimic si ma simt perfect. Peste am ales sa mananc pentru ca imi place foarte tare, am crescut cu peste si mi se pare foarte sanatos, mai ales ca noi, fiind aici pe malul Dunarii, avem acces la cel mai proaspat peste, cumparat direct de pe mal, din barca cu care a fost pescuit...fiind peste de captura, este delicios, sanatos si nici nu se compara cu cel din supermarketuri, umflat cu hormoni in crescatorii, pentru ca da, cresterea fortata se practica si in crescatoriile de peste. 

Cu laptele nu prea ma impac, iaurt beau destul de rar, asa ca dintre lactate consum branza si unt. Mananc si oua, insa nu ma omor dupa ele, si le fac fierte moi, adica aproape crude.  In rest, legumele si fructele au fost dintotdeauna la loc de cinste pentru mine si mananc cu placere in fiecare zi cruditati de sezon, evident pe cat posibil crescute in gradina, natural, fara hormoni, apa injectata si alte porcarioare...pentru ca pur si simplu gustul unei rosii coapte la soare in gradina nu se compara cu nimic altceva. Cat despre junk food, nici nu pot sa ma apropii de asa ceva...nu e vorba ca ma abtin, ci pur si simplu constiinta mea refuza sa ma lase sa mananc asa ceva, mi se par de-ea dreptul respingatoare. La fel, nu mananc chestii prajite, grase (organismul meu nu prea accepta astfel de grasimi; am ficatul mai sensibil si daca faca astfel de excese incep sa ma simt rau) , alimente super procesate, mezeluri , iaurturi colorate si alte droguri de supermarket. Acum incerc sa renunt si la alimentele cu zahar...

Deci, ca stil de alimentatie cred ca ma apropii mai degraba de real food cu usoare tendinte vegetariene...mancare adevarata, sanatoasa, preparata din ingrediente simple si naturale, in mare parte vegetale:)

Eeh, sper ca nu v-am plictisit prea tare! :)

4 comentarii:

  1. Felicitari, Ioana pentru reusita targului, o meriti din plin, produsele tale sunt intr-adevar de cea mai inalta calitate si cu siguranta cine a incercat vreodata Jovis mai vrea... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Ioana,
    Si eu vreau sa te felicit pentru toata munca depusa. Sapunurile imi plac la nebunie, tu si mama ta sunteti 2 dragute, iar standul vostru arata cel mai bine. Vorbesc pentru ca am trecut si eu pe acolo cu lista si mi-am achizitonat 3 sapunuri. Vroiam mai multe, dar cum ai spus si tu stocul s-a epuizat imediat.
    Vreau sa scriu si eu, despre targ, pe blogul meu si vroiam sa stiu daca pot imprumuta cateva poze de la tine?
    Iti las si adresa blogului meu http://magicpinkworld.blogspot.com/
    Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce nu aparte si comentariul meu? :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci, Simona:)

    Salut, Oana:)
    Acum a aparut si comentariul tau...nu verificasem lista de comentarii noi pana azi. Sigur ca poti prelua imagini de aici, doar sa mentionezi adresa blogului ca sursa.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere