Zi de zi prin atelier

 
Azi m-am trezit cu gandul sa va arat o zi obisnuita din atelierul Jovis asa ca am luat aparatul foto si m-am indreptat catre atelier pentru a surprinde cateva cadre simple, naturale, necosmetizate :)

Atelierul Jovis cuprinde un "birou", cum ii zicem noi, unde de obicei pregatim coletele pentru voi, etichetam produse si tinem documentele. Aici am gasit dis de dimineata acest morman de colete proaspat pregatite, gata de a fi trimise.


Zona de productie este aflata la subsol/demisol, ceea ce este absolut grozav deoarece acolo este tot timpul racoare iar pe caldurile astea din luna lui cuptor este o adevarata placere sa lucrezi la noi in atelier! Astfel, temperatura scazuta este ideala pentru depozitatea produselor finite dar si a ingredientelor, iar faptul ca acest lucru se produce fara consum de energie este minunat, nefiind nevoie de aparatura pentru mentinerea temperaturii propice (cum ar fi fost cazul daca zona de productie ar fi fost situata la suprafata). Deci avem un atelier eco din punct de vedere al consumului energetic dar nu numai; fiind situat la subsol, deasupra atelierului am amenajat un spatiu verde...ce ziceati de acoperisurile verzi? :D


De langa atelier, daca dam putin zoom, se observa serpuind Dunarea...


Revenind la zona de productie, pentru a ajunge aici trebuie sa coboram scarile; stiti doar ca ne plac lucrurile naturale, brute, sincere, asa ca am ales ca aici, pe casa scarii, sa placam peretii cu piatra naturala.


Candva citite cu sarg, acum aceste carti vechi decoreaza casa scarii.

In spatiul de productie avem activitate, se prepara un sapun...

 ...arzatorul merge, topind pe baie de abur unturile si uleiurile vegetale.

 ...amestecul de ulei de masline, ulei de cocos, ulei de ricin si unt de cacao, baza sapunurilor noastre cremoase si hidratante.

...argila si ulei esential ce asteapta sa fie incorporate in sapun.

Indepartandu-ne de agitatie, ajungem in zona unde sapunurile stau relaxate la maturat.
                                                                      
De la stanga la dreapta, incepand cu raftul de sus, se odihnesc nestingherite: Simple 3 Chamomilla, Bunatati din stup, Morcov & Catina, Secret Rose Garden, o bucatica din gasca de Sofia Baby Soap, Ambrozia - Aloe Vera, Sea Breeze, The Purifier...

 ...Ambrozia - laptisor de matca, Ambrozia - namol de Techirghiol, SOS Cellulite, sampon pentru par gras, Simple 3 Lavender, sampon pentru par normal.

 Nu toate sapunurile se preteaza la a fi stantate atat de frumos; in functie de ce adaosuri mai contin, unele sapunuri se stampileaza frumos precum cel de mai sus, altele mai putin sau deloc. Am stricat ceva sapunuri pana am invatat care ce preferinte are :)

Crestete balaie de Simple 3 Lavender.

Bucati de sapun brut, care asteapta sa fie facute fulgi

La fereastra noastra se coc timizi niste struguri :)

Atelierul nostru este dotat simplu, cu tot ce este nevoie, insa chiar si lucrurile simple ascund unele secrete. Astfel, desi mesele de lucru par cat se poate de obisnuite, ele sunt facute special pentru noi avand un blat cu izolatie incorporata deoarece in productia de sapunuri naturale acestea trebuie sa fie foarte bine izolate dupa ce sunt turnate in forme. Apropo de sapunuri, dupa ceva timp am revenit sa va arat cum a evoluat sapunul la care se lucra mai devreme.


Ia sa vedem, ghiciti ce sapun e?

Caietul nostru de lucru, muncit, purtand insemnele tuturor retetelor pe care le poarta. Aici notam ce se produce in fiecare zi, ingrediente, temperaturi pentru a ne putea imbunatati continuu munca pe baza insemnarilor anterioare. Pe langa acest caiet, mai avem si retetarul oficial care pastreaza retetele secrete ale produselor noastre.

Dupa cum va ziceam, atelierul nostru este simplu si bine dotat, dar, fiind destul de proaspat amenajat parca mai are nevoie de acel ceva care sa il faca "al nostru". Asa ca misiunea mea pentru urmatoarea perioada este sa il decorez dupa gustul si sufletul nostru...sa fie cald, primitor, colorat, vesel. Deocamdata am gasit niste perdelute si o placa de lemn inscriptionata Jovis Homemade Beauty. Wish me luck & promit sa va arat rezultatele!

Deci, cum vi se pare o zi in atelierul Jovis? :)
Asteptam cu drag comentariile voastre!





7 comentarii:

  1. E super dragut ! Mult spoor la treaba ! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos! Mi-ar placea sa lucrez intr-un asemenea loc. Sa aveti spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. E un loc primitor si decorat frumos.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. m-as muta cu totul in atelierul vostru! asa mai zic si eu loc de munca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim frumos, chiar e o placere sa lucram in atelierul nostru :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Ioana,

    Foarte frumos atelierul vostru, visez si eu la unul intr-un viitor apropiat :)
    Imi plac mult sapunurile voastre, au o nota speciala, asta pentru ca sunt facute cu multa dragoste :)
    Se vede ca iubiti ceea ce faceti si va urez mult suscces in continuare.
    Am o intrebare, daca nu te deranjeaza, cum stantezi sapunurile si unde ai gasit sa faci astfel de stanta?

    Multumesc, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos! :)
      Stanta este comandata de la un magazin de specialitate din afara tarii.

      Ștergere