DIY - cel mai aromat, delicios si simplu de facut unt de corp

Dupa cum v-am spus povestit ieri pe pagina noastra de Facebook astazi avem in meniu o reteta pentru cel mai delicios si ridicol de simplu de facut unt de corp...contine doar doua ingrediente cu proprietati extraordinare pentru piele si cu aroma yummy!

Cele doua ingrediente sunt...

UNT DE CACAO NERAFINAT
Untul de cacao nerafinat pastreaza o aroma imbietoare si intensa de ciocolata pura, intrucat nu este supus niciunui proces de rafinare, dezodorizare, pastrandu-si in acelasi timp toate proprietatile intacte. Mai este denumit si "hidratantul suprem" deoarece hidrateaza pielea in profunzime si pentru o perioada lunga de timp (cateva zile), este de ajutor in prevenirea vergeturilor intrucat mareste elasticitatea pielii si ii confera suplete, repara si protejeaza pielea uscata, ranita, agresata. Alta proprietate a untului de cacao este aceea de a asigura un bronz natural, rapid, uniform si de durata daca este aplicat inainte si dupa plaja, lasand un luciu satinat dupa aplicare.

Puteti gasi unt de cacao pur, nerafinat in magazinul nostru la www.jovis-homemade-beauty.ro 

si

UNT/ULEI DE COCOS VIRGIN
Ca si untul de cacao nerafinat, uleiul de cocos virgin isi pastreaza aroma delicioasa a fructului din care provine, un miros dulce si exotic de nuca de cocos. Uleiul de cocos hidrateaza, regenereaza si protejeaza pielea uscata, crapata, ranita, avand aceleasi efecte si asupra parului uscat, degradat sau vopsit atunci cand este aplicat ca si masca de par. Calmeaza iritatiile si arsurile solare, este util in tratamentul unor afectiuni dermatologice (eczeme, psoriazis, dertatite, iritatii), previne, reduce ridurile si mareste elasticitatea pielii si acestea sunt doar cateva din utilizarile si proprietatile uleiului de cocos.

Puteti gasi unt de cocos virgin in magazinul nostru la www.jovis-homemade-beauty.ro 

Cu aceste informatii despre cele doua ingrediente minune, cam cum credeti ca va mirosi untul nostru de corp? O combinatie gurmanda de ciocolata si cocos de o sa va vina sa-l mancati pe paine!

Se prepara foarte foarte simplu in felul urmator: luati cantitati egale de unt de cacao si ulei de cocos, topiti-le pe baie de abur si apoi turnati amestecul intr-un recipient curat. Asteptati sa se raceasca si sa se intareasca (puteti sa-l bagati putin la frigider pentru a grabi procesul) dupa care este numai bun de folosit.

 Cam asa a aratat untul de corp facut de mine, insa l-am pozat inainte sa fie complet intarit si apoi m-am rasfatat cu el dupa dus :)

Combinatia de unt de cacao si ulei de cocos este ideala pentru pielea uscata, sensibila sau crapata, insa poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, mai ales acum in perioada iernii cand avem nevoie de extra hidratare. 

Textura untului este densa, bogata, astfel incat, pentru o absorbtie mai usoara eu procedez dupa cum urmeaza: imediat dupa dus aplic untul pe pielea umeda (adica inainte sa ma sterg cu prosopul), masez bine dupa care tamponez cu prosopul usor pentru a absorbi apa...ramane in urma o piele moale, hidratata si cu o aroma imbietoare.

Trebuie sa incercati si voi!


Daca ti-a placut articolul nu uita sa-l distribui si prietenilor tai!

9 comentarii:

  1. Wow, arata asa de bine, si mirosul e demential. Eu folosesc doar ulei de cocos virgin, untul de cocos il folosesc la prajituri, e un deliciu. O sa incerc si eu reteta ta, iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Il pot folosi ca si crema pentru fata? Am tenul uscat si cred ca si sensibil pt ca ma ustura si se inroseste la anumite creme/lotiuni/demachiante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Untul de cacao are unele contrandicatii pentru tenul mixt sau gras (exista posibilitatea de a bloca porii) insa pentru tenul uscat va fi o adevarata binecuvantare asa ca poti sa il incerci fara probleme...sper sa iti placa :)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Mai ales acum iarna e ideal un astfel de unt de corp dens, bogat si cu aroma gurmanda.

      Ștergere
  4. Dintre toate combinatiile la care m-am gandit, asta mi-a scapat. Abia astept sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca este absolut delicios de hidratant sa pui asa ceva pe peile!! Felicitari, am sa incerc si eu!

    Te invit sa arunci o privire in dulapiorul meu: Shop My Closet

    RăspundețiȘtergere