Cum imi ingrijesc eu tenul cu produse naturale

Salutare dragilor!
Foarte multe persoane, odata cu trecerea de la cosmeticele conventionale la cele cat mai naturale, simple si curate, intampina adesea o senzatie de...dezorientare. Pentru ca ceea ce stiau pana acum despre ingrijirea pielii lor poate sa nu mai fie valabil; de exemplu, eu, si sunt convinsa ca si multe dintre voi, nici nu concepeam inainte sa aplic un ulei vegetal pe tenul meu mixt si uneori cu tendinte acneice, in schimb acum nu ma mai pot desparti de uleiul facial pe care il folosesc atat pentru hidratare cat si pentru demachiere. De asemenea, "problema" cu produsele naturale este ca acestea sunt multifunctionale si se pot adresa mai multor tipuri de piele/probleme, asa ca pentru novici este cu atat mai greu sa isi aleaga cele mai potrivite produse pentru necesitatile lor.

Si uite asa m-am hotarat eu sa scriu acest articol in care sa explic exact ce fac eu pentru a-mi ingriji tenul. Sper sa va fie de folos!

1. Curatarea tenului

Imi curat tenul in fiecare dimineata si seara cu un sapun natural potrivit tenului meu mixt. Acum folosesc The Purifier, cu argila si carbune medicinal, pe care il spumez intre maini si apoi aplic spuma pe ten, masand usor pentru 1-2 minute. Uneori, cand imi simt pielea foarte incarcata, chiar las spuma sa actioneze cateva minute ca o masca, dupa care clatesc bine cu apa si imi sterg fata cu un prosop curat.

2. Tonifiere

Pentru acest pas folosesc o apa florala, care mie mi se pare un produs esential pentru ingrijirea corespunzatoare a tenului! Multa lume spune ca folosirea unei lotiuni tonice/ape florale nu este un pas necesar insa eu il consider foarte important atunci cand folositi unturi si uleiuri vegetale pentru hidratarea tenului deoarece faciliteaza muuult de tot absorbtia lor in piele. Probabil stiti ca unturile si uleiurile vegetale pure se absorb putin mai greu, insa folosind o apa florala aceasta problema dispare.

Preferatele mele sunt cea de Floare de portocal/Neroli, care miroase grozav, si cea de Tea Tree, cu efect antibacterian si pare careo folosesc in special in perioadele in care tenul meu o ia razna deoarece, ca si uleiul esential de Tea Tree, este recomandata in ingrijirea tenului acneic. Cum le folosesc? Pai dupa ce mi-am curatat tenul pulverizez apa florala de la o distanta de 10-15 cm pana cand acesta se umezeste dupa care urmeaza...

3. Hidratarea

De obicei imi hidratez tenul cu un amestec de uleiuri vegetale (ser facial) - acuma de exemplu folosesc ulei de jojoba cu ulei de samburi de prune si ulei de papaya. Pe pielea umezita in prealabil cu apa florala, aplic cu degetele cateva picaturi de ulei (este suficient) si masez usor; se absoarbe foarte repede, pana ma mai invart de doua ori prin baie deja pot aplica si fondul de ten fara probleme:) Uneori, cand imi simt tenul uscat (se mai intampla, mai ales iarna) inlocuiesc serul facial cu unt de shea pur sau un balsam onctuos.

Tips

Acelasi amestec de uleiuri eu il folosesc si pentru demachierea ochilor - dupa ce ma spal pe fata evident ca tot rimelul de intinde si tot ce trebuie sa fac eu este sa pun ulei pe o discheta demachianta si sa sterg rimelul. Nici nu va va veni sa credeti cat de usor se curata! 

O  metoda de a integra tonifierea si hidratarea intr-un singur pas este urmatoarea - dupa curatarea tenului umeziti o discheta demachianta cu apa florala, aplicati pe discheta si ulei facial dupa care masati pielea (exact ca atunci cand va demachiati). In acest fel uleiul de absoarbe si mai usor. Eu de obicei folosesc aceasta metoda dimineata, cand ma grabesc foarte tare. Asigura o hidratare mai putin intensa decat cea descrisa anterior (pulverizarea apei florale si apoi aplicarea uleiului) asa ca nu v-o recomand daca aveti tenul foarte uscat.

♥ Un alt motiv pentru care eu ador apele florale este urmatorul - sunt ideale pentru fixarea machiajului! Eu utilizez machiajul mineral, produse de machiaj natuarale, sanatoase care vin sub forma de pudra (fond de ten pudra, fard de obraz pudra, fard de pleoape pudra etc) asa ca dupa ce aplic toate pulberile acestea pe ten pulverizez de 2-3 ori apa florala pentru a fixa machiajul si nu pot sa ma felicit indeajuns pentru ca am adoptat acest obicei.

Seturi pentru ingrijirea tenului

Bine, bine, acum stiti care sunt pasii pentru ingrijirea tenului, cum se foloseste fiecare produs...insa cum alegem cele mai potrivite produse pentru tenul nostru? Am si zis la inceputul articolului, una dintre cele mai frecvente probleme printre proaspetii adepti ai unei ingrijiri naturale este greutatea alegerii dintr-o multitudine de produse si ingrediente multifunctionale si adaptabile.

Ei bine, noi ne-am gandit si la acest aspect si am alcatuit pentru voi trei seturi continand cele mai potrivite produse din gama noastra pentru ingrijirea fiecarui tip de ten. Le puteti gasi in magazin la un pret special, cu 15% mai mic decat daca ati cumpara produsele separat. La fiecare set puteti alege intre mai mult produse de acelasi tip potrivite pentru fiecare tip de ten.

Sapun - The Purifier cu argila si carbune medicinal sau Ambrozia cu lapte de capra si namol de Techirghiol
Apa florala - Tea Tree antibacterian sau Ylang Ylang reglator al secretiei de sebum



 
Set de ingrijire pentru ten normal - 68,5 58 lei
Sapun - Bunatati din stup cu produse apicole sau Ambrozia cu lapte de capra si aloe vera
Apa florala - Lavanda sau Floare de portocal
Ser facial pentru ten normal





 
Set de ingrijire pentru ten uscat, matur sensibil - 68,5 58 lei
♥Sapun - Morcov & Catina regenerant sau Ambrozia cu lapte de capra si laptisor de matca, un binecunoscut ingredient antirid
♥Apa florala - Trandafir cu efect antiaging sau Musetel, pentru piele sensibila
Ser facial pentru ten uscat, matur





 
Sper sa va fie de folos acest articol! :)

 
Daca ti-a placut articolul nu uita sa-l distribui si prietenilor tai!

6 comentarii:

  1. Buna Ioana,

    Am o intrebare.Am citit pe numeroase site-uri ca nu este bine sa ne spalam fata cu sapun, fie el si natural deoarece are un Ph foarte mare fata de Ph pielii si asta ar face ca sapun sa curete chiar si celulele care au rol de protectie a pielii.Imi poti spune care este parerea ta legata de acest lucru? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Sa stii ca si eu eram tare reticenta inainte in a folosi sapun pentru ten, insa in cazul sapunului natural experienta (a mea si a clientilor nostri) mi-a dovedit ca lucrurile stau altfel. In general, cu cat o solutie are un pH mai mare cu atat curata si degreseaza mai bine, deci pentru ca un sapun chiar sa curete atunci cand il folosesti are nevoie de un pH mai mare decat cel al pielii deoarece grasimile (sebumul in cazul nostru) de dizolva foarte bine in solutii alcaline.

      Sapunurile naturale contin si multa glicerina care se formeaza in mod normal in procesul de saponificare (glicerina care la sapunurile din clasice este extrasa de obicei) dar si o serie de uleiuri ramase nesaponificate (glicerina si aceste uleiuri ramase "libere" alcatuiesc in jur de 15% din sapun)tocmai pentru ca pielea sa nu ramana "dezbracata" de substante protectoate si uscata, iar faptul ca persoane (dintre clientii nostri_ au reusit sa se "vindece" de o piele crapata permanent si sensibila doar cu ajutorul sapunului natural, pana la punctul in care nu mai aveau nevoie de crema, sustine in opinia mea faptul ca nu toate sapunurile sun la fel, cele naturale si bine formulate putand fi cu adevarat benefice.

      In plus, in cazul tenului, curatarii pielii cu sapun ii urmeaza aplicarea unei lotiuni tonice/apa florala si apoi a unui produs hidratant care restabilesc ph-ul usor acid al pielii. dar si nivelul de hidratare.

      Deci in ceea ce priveste sapunurile clasice din comert, nici eu nu as recomanda utilizarea lor pentru ten insa in cazul celor naturale cred lucrurile stau putin altfel. Studiile care au urmarit efectul sapunurilor asupra pielii noastre cu siguranta au fost efectuate folosind niste sapunuri clasice (cel putin asa a fost cazul celor cateva pe care le-am citit eu), de unde si concluzia ferma de a nu le utiliza pentru ten. Ar trebui sa se faca astfel de studii si folosind sapunuri naturale, pentru o comparatie clara.

      Ștergere
  2. Buuuna,
    Pentru ca imi place blogul vostru si il vizitez des, l-am nominalizat la Liebster Award. Sper sa va bucure vestea :)
    http://le-cose-animate.blogspot.ro/2013/03/my-liebster-award.html

    RăspundețiȘtergere
  3. ador si iubesc produse bio , pacat ca sunt cam scumpe dar luanduse in considerare ca sunt foarte bune merita orice investitie .

    RăspundețiȘtergere
  4. De cand ma stiu, am folosit sapunuri din comert pentru curatarea tenului - chiar si Dove e cam agresiv cu tenul meu. Mai fac si prostia sa ma spal pe fata cu sampon din comert atunci cand fac baie. Si, desi simt ca si sapunurile handmade imi cam curata fata, ulterior pielea isi face treaba si secreta sebum, asa ca am un ten destul de frumos, zic eu :-) (cine nu ma cunoaste nu imi da mai mult de 18-20 ani, desi am 28).
    Pana acum am reusit sa folosesc de la tine 2 sapunuri - Bunatati din stup si Simple 3 Chamomilla. Initial, mi s-a parut ca nu mi se potrivesc pe ten - am avut o perioada in care pielea mea pur si simplu o luase razna, era fffff uscata. Nici untul Zmeura & Vanilie nu facea fata. Si surpriza, acum imi lasa tenul f frumos (de vina era organismul meu, si nu produsele).
    Acum astept sa incerc si celelalte sapunuri deja achizitionate: Ambrozia - Laptisor de matca, Garden Rose si Baby Avocado. Mi l-as fi dorit pe cel cu Morcov & Catina, dar nu era disponibil in magazinul Natura 360.
    Bineinteles, pe viitor voi lua la rand toate unturile de corp (si Monoi de Tahiti). Balsamurile sunt super - Gourmette si Pink Pearl, pe celelalte inca nu le-am incercat, dar cu siguranta sunt la fel.
    O sa incerc si apele florale pentru ten sensibil - trandafiri, portocal sau musetel, dar si serul facial pentru ten sensibil. Si astept sa incerc si samponul solid (am parul cu tendinta de ingrasare, dar ma gandeam sa imi iau samponul pentru par normal - desi radacina se ingrasa destul de repede, firul de par e cam uscat).
    Imi pare bine ca ti-am cunoscut produsele! AnitaR

    RăspundețiȘtergere
  5. Lumea incepe sa foloseasca din ce in ce mai mult produse naturale in detrimentul celor conventionale stiind ca nu contin chimicale.

    RăspundețiȘtergere