Uleiul mineral

Dupa cum prea bine stiti, pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, avand importantul rol de a ne proteja organismul, de a elimina toxinele din corp si de a ajuta la mentinerea unei temperaturi constante a corpului. Este lesne de inteles atunci ca, pentru a ne mentine sanatatea intregului organism, ingrijirea pielii este esentiala. Pielea noastra se regenereaza, respira si absoarbe o parte din substantele cu care ajunge in contact, substante care apoi ajung in fluxul sanguin astfel incat este extrem de important ceea ce punem pe piele, mai precis alegerile pe care le facem in privinta produselor cosmetice cu care ne hranim pielea. Citisem undeva ca in urma unui studiu s-a constatat ca noi, femeile, absorbim in medie in jur de 2 kg de toxine anual, din produsele cosmetice si de machiaj pe care le folosim...creepy, right? Asa ca sper ca intelegeti de ce este important sa folosim produse cosmetice naturale, asta pe langa o alimentatie sanatoasa:)

Pacat ca producatorilor de cosmetice "clasice" nu le pasa de acest lucru si se bazeaza pe lipsa de informare a cumparatorilor pentru a-si vinde cocktail-urile de chimicale. Unul din cele mai comune ingrediente din creme, lotiuni, uleiuri, serumuri, deodorante etc este uleiul mineral cunoscut si sub urmatoarele denumiri: paraffinum liquidum, heavy mineral oil, light mineral oil, liquid paraffin, liquid petrolatum, paraffin oil, prolatum oil, petroleum white mineral oil etc. 

Uleiul mineral este un compus sintetic, obtinut din petrol ca un produs secundar in urma prelucrarii acestuia pentru productia de combustibili si alti derivati. Din cauza pretului extrem de ieftin (este chiar mai ieftin sa cumperi uleiul mineral decat sa il elimini sub forma de deseu), uleiul mineral este folosit pe scara larga in industria cosmetica intr-un numar foarte mare de produse cosmetice, inclusiv faimoasele uleiuri de corp pentru bebelusi J&J care sunt de fapt 100% ulei mineral. Am vazut foarte multe uleiuri de corp asa-zise naturale care aveau ca ingredient majoritar Paraffium liquidum parfumat cu niste uleiuri esentiale naturale, intr-adevar...mai mult decat atat, in sticluta aia cu ulei sintetic care purta diverse culori (mov, roz, portocaliu, verde etc) pluteau delicat si niste plante si flori (musetel, lavanda)...cat de usor sunt de pacalit cumoaratorii! Sau poate ca unii considera ca uleiul mineral este si el un produs natural si benefic pentru piele, dupa cum mi-a fost dat sa citesc pe un blog despre cosmetica: uleiul mineral este derivat din petrol, petrolul din pamant, deci e natural si bun pentru piele:))

Aplicat pe piele, uleiul mineral impiedica pielea sa respire, blocheaza porii si abilitatea pielii de a elimina toxine precum si absorbtia de substane benefice, faciltand aparitia acneei, incetineste functiile pielii si regenerarea celulelor ceea ce se traduce prin imbatranire prematura. De asemenea, uleiul mineral este contaminat cu produsi cancerigeni in urma procedeului de obtinere.

De ce am pune asa ceva pe piele cand alternativele sunt atat de la indemana? Nu este mare filozofie sa iti faci singur un ulei de corp din uleiuri vegetale cu adeverat naturale, obtinute din plante, preferabil prin presare la rece.

Pentru aceasta toamna noi v-am pregatit o serie de produse pentru hidratarea pielii, cu textura matasoasa a uleiului de migdale dulci sau de samburi de caise, cu cremozitatea untului de shea, cu arome vegetale, aromaterapeutice, sau gurmande si dulci, de vanilie, cocos, iasomie sau fructe. La Targul Raw Generation de pe 25 septembrie speram sa va prezentam o parte din ele. Asa ca nu veti mai avea nici o scuza sa apelati la produse care contin ulei mineral:P

V-am pupat!

3 comentarii:

  1. Unde o sa fie Targul Raw Generation de pe 25 septembrie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bucuresti, Rin Grand Hotel. Gasesti toate detaliile aici:

    http://www.jovis-homemade-beauty.ro/jovis-homemade-beauty/0/0/2/30

    Te astept cu drag in vizita!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow cat de aproape de mine. Vin cu siguranta pentru ca am pus ochii pe cateva sapunuri. :D
    Abia astept sa le incerc.
    Hai ca scriu pe blog despre eveniment. ;)

    RăspundețiȘtergere